多唔多帶小朋友外出玩?

anthwo
|
仔仔讀緊小學,我同C6做野都好忙,平時都無乜時間帶佢外出玩下想問其他JM通常一個月會帶小朋友出街玩幾多次到?
失控妹
|
星期六日都會有1日,唔使同人比較,量力而為就可以
Supertalkative
|
anthwo 發表於 18-11-14 15:40
仔仔讀緊小學,我同C6做野都好忙,平時都無乜時間帶佢外出玩下想問其他JM通常一個月會帶小朋友出街玩幾多次到 ...

放假就會出,2日假都要留一日在家執屋 處理晒功課、溫習先可以去玩嫁
言多必失
|
小一前每星期都會出外玩,
依家小4,1星期未必出一次。
好多人好攰好忙,總有好多理由。
Elenalan
|
星期六日天氣ok都出街。下星期考試放11am, 已plan好去邊玩 weekday出街少d人。
小豬Pigpig
|
我單親,自己一個成日唔知帶小朋友去邊仔又成11歲,公園又唔啱,冒險樂園又話幼稚成日想同佢出街都唔知去邊好
李露眉
|
初小以下,都可以諗下去邊, 去到高小..
公園, 個D 真係唔岩玩,
都唔知去邊好,

阿女而家K3, 每周六學一個興趣班,
星期日,就行下..咁就一日..

hellohellojenny
|
仔仔讀緊小學,我同C6做野都好忙,平時都無乜時間帶佢外出玩下想問其他JM通常一個月會帶小朋友出街玩幾多次到 ...

普通出街,逢星期六/日都會去下街,落公園玩下跑下走下,小朋友一樣咁開心,自己要鬆下,小朋友都要放鬆下。

如果你講係一些特別活動,去沙灘、野餐、樂園、郊遊等等,就再安排。

平日上學日子,放學後已經無咩機會玩,週末玩下好平常。
kavenzou
|
幼稚園就會得閒每個周末最少出一次街,小一比較忙,通常星期五做曬功課,星期六興趣班+有時約朋友仔嚟玩,星期日就要留嚟溫測驗默書。
losttoa
|
小豬Pigpig 發表於 18-11-14 16:12
我單親,自己一個成日唔知帶小朋友去邊仔又成11歲,公園又唔啱,冒險樂園又話幼稚成日想同 ...

行山
bluetulip
|
週末週日大部分時候都會出去,除非天氣好差或者病左。就算唔係去好遠,都會去公園比佢跑下跳下。平日放學如果好天都會有一兩次去一陣公園減下壓
annz
|
一個月兩三次到啦~都會帶佢去唔同地方玩下
wcpcelia
|
會, 星期六/日
tsung
|
wcpcelia 發表於 18-11-14 17:49
會, 星期六/日

X2
baby_yee
|
星期六會周圍去下輕鬆下
BorntobeFree
|
未升小學,個個weekend總會出去行街,上左小學,功課多,又有興趣班,又要上網做閱讀報告,已經好少去玩,而家三年級,公園都口口

sweetheartb
|

每星期六日一定出街玩,自己一家、大小朋友、同學、家庭聚會不等,非常充實
wcpcelia    發表於 18-11-15 08:41
MrsSingSing
|
我得一個,宅喺屋企怕佢會悶,又唔想佢睇咁多手機,所以我好勤力同佢周圍搵節目

youhello507
|
我個個星期都去

忙?冇嘢緊要過自己仔女掛
Moonlight819
|
小朋友小學,星期六、日假期差不多一定出去玩,平日放學一星期也有三、四天帶他到會所、公園或附近玩。