好驚,條脷突然黑左(慎入)

stagea
|
siuman3317 發表於 18-11-14 19:14
吾止兩三日呀好核突呀我已經有刷舌頭都吾得

飲多D水啦
stagea
|
Poyau 發表於 18-11-14 18:57
謎團已經解開

http://www.noxa20.net/mobile/article-1607.html

以為食完碗麵, 中毒

Poyau
|
stagea 發表於 18-11-14 20:09
以為食完碗麵, 中毒

車仔麵新配搭蜈蚣丸 好味過牛丸墨丸
HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-11-14 20:05
蜈蚣只係止咳丸商標 車仔麵未見蜈蚣丸

總之冇蜈蚣喺(emoji)面就好
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-11-14 20:49
總之冇蜈蚣喺(emoji)面就好

蜈蚣都可以入藥 不過呢隻丸就只是商標
fionstone
|
toffeechoco 發表於 18-11-14 19:23
我未睇哂時都好震驚車仔麵已進化到蜈蚣丸都有得食牛丸墨演已滿足唔到大家
...

係喎,再更正說明清楚先
HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-11-14 21:05
蜈蚣都可以入藥 不過呢隻丸就只是商標

以毒攻毒
fionstone
|
siuman3317 發表於 18-11-14 18:29
我試過仲要好耐先乾净番而家屋企d存貨都吾敢食了

我都唔敢再食,但又好似有效,其實 吞 服得唔得呢?或者沉溶先 吞 ,都係落肚唧
fionstone
|
mike89 發表於 18-11-14 20:04
好嚇人 吳公丸有效嗎

我覺得有效,今次咳得好犀利,西藥試完唔得,係試完佢可以舒緩到
siuman3317
|
fionstone 發表於 18-11-14 21:17

我都唔敢再食,但又好似有效,其實 吞 服得唔得呢?或者 ...

我之前夜咳含住先瞓到覺我都覺得止咳係得嘅之後試過吞服就無功效了
meek
|
李露眉 發表於 18-11-14 18:24
食咩去濕?

薏米水
Sobored
|
toffeechoco 發表於 18-11-14 19:23
我未睇哂時都好震驚車仔麵已進化到蜈蚣丸都有得食牛丸墨演已滿足唔到大家
...

rubycourt
|
Kinki1102 發表於 18-11-14 17:03
我試過類似嘅,冇你咁黑,但係成條脷紫色。
我果時過2日就退左,但嚇餐死
...

Me 2,嚇C,好彩瞓醍一晚退咗
靚豬豬
|
c.vieri 發表於 18-11-14 17:25
請問咩係蜈蚣丸

泰國出品,好多人話有效嘅止咳丸
crystal媽咪
|
fionstone 發表於 18-11-14 16:20
食完碗車仔面隔一陣已覺條脷好鞋,回家睇發覺條脷黑左好恐怖,關唔關車仔面事?定本身身體問題?
...

條脷嘅問題解決咗未呀?點解會咁樣嘅?
icyblueblue
|

fionstone
|
crystal媽咪 發表於 18-11-16 09:43
條脷嘅問題解決咗未呀?點解會咁樣嘅?

仲黑梗,因為我琴晚夜晚11點到1點咳到瞓唔到,頂唔順再含佢,即刻無咁咳瞓到,好神奇,所以脷黑就脷黑啦,最梗要唔好咁辛苦
crystal媽咪
|
fionstone 發表於 18-11-16 14:19
仲黑梗,因為我琴晚夜晚11點到1點咳到瞓唔到,頂唔順再含佢,即刻無咁咳瞓到,好神奇,所以脷黑就脷黑啦, ...

唔識。不過密切留意下,如果冇食嗰啲蜈蚣丸都係咁。快啲睇醫生,take care
hidyho
|
fionstone 發表於 18-11-14 16:20
食完碗車仔面隔一陣已覺條脷好鞋,回家睇發覺條脷黑左好恐怖,關唔關車仔面事?定本身身體問題?
...

係咪好似有毛咁?如果係我都試過,你身體依排係咪有唔舒服或食緊西藥?