旅行你們最落本同重視的是什麼?航機?酒店?

sabun
|
我先講,我非常着重酒店,每次旅遊最期待就是靚酒店,所以每次都是酒店費用仲貴過機票,有些敗家呢 不過幸好我很少旅行,一年1、兩次
me920
|
酒店會住幾晚, 飛機只係幾個鐘,當然係酒店緊要D

不過如果長途機, 都會揀好D, 例如加錢買leg room
vivibabyvivi
|
飛機同酒店都好重視,年紀大左又負擔得起,依家出門多數坐business, 會住5星酒店。不過都要視乎返去邊,如果去台灣, 日本就唔會住5星喇
sabun
|
me920 發表於 18-11-14 16:54
酒店會住幾晚, 飛機只係幾個鐘,當然係酒店緊要D

不過如果長途機, 都會揀好D, 例如加錢買leg room ...

我仲傻,會成日換酒店,可以试唔同酒店,我怕轉酒店麻煩的。
littlefunpig
|
食同買

酒店飛機好閒,去旅行唔係為左訓酒店搭飛機
kitbebe
|
酒店好重要, 位置, 舒適度, 係貼身享受
Caleung
|
sabun 發表於 18-11-14 16:52
我先講,我非常着重酒店,每次旅遊最期待就是靚酒店,所以每次都是酒店費用仲貴過機票,有些敗家呢 ...

我用得最多係食
wcpcelia
|
機票, 酒店, 膳食
wmkcnw
|
最注重飛機準時和酒店位置。

機票旺季或打風季唔搭廉航,怕delay 或取消, 浪費寶貴的假期。

酒店最緊要交通方便同四通八達, 減少浪費時間在搭車。

總括就係唔如哂時間。

假期時間最重要
sabun
|
kitbebe 發表於 18-11-14 17:12
酒店好重要, 位置, 舒適度, 係貼身享受

同意!
無話可說
|
機票,要航班穩定,酒店唔好大細而且方便就得,都係訓覺啫!不過去泰國我都會揀靚酒店,因為係為左嘆酒店
sabun
|
但我也有極限,3人房budget是under2500,over我就會選了。
TiffChan
|
機票,酒店同食都重要。
cathy-tse
|
我先講,我非常着重酒店,每次旅遊最期待就是靚酒店,所以每次都是酒店費用仲貴過機票,有些敗家呢 ...

食和買
TMC3012
|
酒店啦, 機票多數都係來來去去果幾間airline, 又只係坐econ
酒店就唔同啦, 大把揀
Poyau
|
玩同食
HongV
|
離題
兩樣都唔重視,寧願慳錢留係食到
木土土
|

若唔係去住一晚,total 酒店費貴過機票,是正常吧!
女皇駕到
|
酒店,飛機坐拾幾個鐘坐econ我重接受到,但酒店瞓幾晚會想大d豪d,service好d,尤其是我同c6唔想同仔同床,阿仔又唔算好大,所以多數揀套房,瞓得舒服又方便照顧。
PCCW2319
|
littlefunpig 發表於 18-11-14 17:09
食同買

酒店飛機好閒,去旅行唔係為左訓酒店搭飛機

me too