自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實樣樣都豪,唯一唔豪係買手信。

sushiroll    發表於 18-11-14 19:28

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sabun 發表於 18-11-14 16:52
我先講,我非常着重酒店,每次旅遊最期待就是靚酒店,所以每次都是酒店費用仲貴過機票,有些敗家呢 ...

當地美食

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

食,住只要冇昆虫同靜就夠

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我會排酒店>機票>飲食

食我最無所謂,但住就一定唔可以太差

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

長途機,由其十幾個鐘半夜嗰啲,一定商務啦
酒店,睇下去邊啦,但一定唔可以up dup

無謂辛苦自己

大宅

飛機同酒店我都唔係好重視,最緊要留多d 錢買嘢

公爵府

回覆樓主:

機票,怕坐廉航,無電視睇啲時間好難過。
酒店就中價,唔會好豪但又唔會太差 所以每次揀酒店都玩一大輪

子爵府

回覆樓主:

一定係住,喺香港已經住緊窩居,唔想旅行果幾日都係。

伯爵府

機票、酒店同車,安全睡得舒服最重要。食-豐儉由人。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我先講,我非常着重酒店,每次旅遊最期待就是靚酒店,所以每次都是酒店費用仲貴過機票,有些敗家呢 ...

航班時間,不想去到當地係太夜

男爵府

回覆樓主:

食 (係香港已經最花錢,旅行更捨得食)
歎/玩 (温泉/Spa/按摩/樂園/體驗之類)
Shopping (可能心情靚,買野鬆手)
機票/酒店 (時間 ok / 地點方便乾淨就 ok)

瑪瑙宮

大廚勳章

飛機同酒店我都重視。。。人年紀大左唔希望去旅行搞到自己好頻撲好辛苦。。。能力範圍下希望坐程飛機舒服啲。。。住間酒店大啲寬闊啲位置又好啲。。。

我一年去兩次旅行所以我希望質素好啲。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

我冇乜落重本wor, flight就business, 酒店就其一間 suite, 次次都係咁 冇乜所謂, 舒服就好了

大宅

回覆樓主

食最重要

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

食。酒店太差都唔得
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

用戶要求終止服務

littlefunpig 發表於 18-11-14 17:09
食同買

酒店飛機好閒,去旅行唔係為左訓酒店搭飛機

全日出去玩,夜晚沖涼瞓覺。乾淨就得

大宅

食買玩都唔算慳。機票我唔怕廉航,但好多時其實傳統航空都只貴少少。酒店睇下去邊,去倫敦住$2-3千晚都係超級普通。

珍珠宮

我最捨得食。酒店基本要三星以上

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

暫時呢個年紀係玩同食
趁仲乜都可以放入口,骨頭又未脆要玩多啲食多啲。
過多3,5,7 年可能呢樣唔食得果樣又唔食得,輕輕跌又斷骨時 就會花多啲去酒店去慢活。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至