水仙頭

Ste824
|
請問各位jm 那裡買到零售的水仙花頭?要便宜可開花的。謝謝!
babywater
|
Ste824 發表於 18-11-14 17:35
請問各位jm 那裡買到零售的水仙花頭?要便宜可開花的。謝謝!

花墟,但現在好似未開始賣,要再等下,現在賣風信子
Ste824
|
babywater 發表於 18-11-18 11:37
花墟,但現在好似未開始賣,要再等下,現在賣風信子

謝謝!請問是零售的嗎?我要預備多少錢?
Ste824
|
回覆 Ste824 的帖子

PUSH.
tingtong
|
昨日出花墟見到賣聖誕樹多,水仙可能要過埋Xmas
anson2007
|
水仙未有咁快有得賣。大約12月中開始有呀。
anson2007
|
我見淘寶好多水仙。
Ste824
|
anson2007 發表於 18-12-2 21:44
我見淘寶好多水仙。

植物好似唔可以淘出口。
in.carry
|
anson2007 發表於 18-12-2 21:44
我見淘寶好多水仙。

見到有好多百合,菊花等都多靚 心癢癢,但未淘過花又驚唔知開5開
anson2007
|
Ste824 發表於 18-12-2 21:46
植物好似唔可以淘出口。

我有試過淘返尼用集運。
anson2007
|
in.carry 發表於 18-12-3 09:10
見到有好多百合,菊花等都多靚 心癢癢,但未淘過花又驚唔知開5開
...

係呀。重有風信子,勁正。又平。
in.carry
|
anson2007 發表於 18-12-3 09:12
係呀。重有風信子,勁正。又平。

風信子靚呀 淘寶D花好抵,佢哋D花相又好吸引喎
ngwong2
|
Ste824 發表於 18-11-14 17:35

星日在花墟已見有售。但不多。
Ste824
|
ngwong2 發表於 18-12-11 16:50
星日在花墟已見有售。但不多。

果D花頭大唔大?我個盆6” x 3-4"。要幾錢一個?
ngwong2
|
Ste824 發表於 18-12-11 16:52
果D花頭大唔大?我個盆6” x 3-4"。要幾錢一個?

見盒庒冇留意有幾多?亦見有現成迷你盆栽款。
Ste824
|
ngwong2 發表於 18-12-11 16:54
見盒庒冇留意有幾多?亦見有現成迷你盆栽款。

盒庒豈不是好多個?我只淘了兩個盆。 現成迷你盆栽款是蟹爪嗎?要多少錢?
ngwong2
|
Ste824 發表於 18-12-11 16:57
盒庒豈不是好多個?我只淘了兩個盆。 現成迷你盆栽款是蟹爪嗎?要多少錢?
...

我吾肯定有冇散庒買。放假当行街去睇吓吧。望吓植物。人都relex左。
Ste824
|
ngwong2 發表於 18-12-11 17:00
我吾肯定有冇散庒買。放假当行街去睇吓吧。望吓植物人都relex左。

jm 唔好嚇我,“植物人”?
Ste824
|
淘了一個江西景德鎮的盆、一個福建漳州的盆,還有南京的瑪腦石,現在只欠小刀、手套和主角:水仙頭。未來的週末會出去花墟逛逛看花。