懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題請問有冇媽媽似我朋友咁
到現在8w 都仲流緊血, 但看過私家照到 bb 和心跳,醫生話有些媽媽是會流到 4個月, 冇原因。

只要冇肚痛, 冇好似來 m 咁流血, 就冇問題的, 只要多休息。

我好困擾, 真不明白點會咁, 有冇同路人, 謝謝

別墅

ada605 發表於 18-11-14 18:29
到現在8w 都仲流緊血, 但看過私家照到 bb 和心跳,醫生話有些媽媽是會流到 4 ...

同你一樣呀,5week開始流啡同粉,剛6week 照到心跳,但size有d細,
醫生開咗藥同打咗針,呢兩日好d。
d血,我係每日流一次。你呢?
我依家都係好擔心

大宅

回覆 Hewen 的帖子

您好
不是每日一次
每日都要換護墊至少三至五塊, 時有時冇, 全是深紅和鮮紅色血, 真不明原因

所以好困擾

子爵府

回覆樓主

我由4w2發現有之後就流,5w4開始食安胎藥,但都keep住日日有流啡,但量唔多,我都好擔心,7w6去照有心跳,醫生本身想繼續開安胎藥,但我要求塞藥,我8w開始早晚塞2粒,一星期後轉早晚塞一粒。由塞藥後就無再流過啡喇。我明白係有幾咁擔心,我到而家就算無啡我都好驚架,要到10w6先有得再見醫生,但都比d信心bb啦,我都盡量唔諗喇

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁我建議你最好都係臥床休息喇

大宅

艾妃 發表於 18-11-14 21:15
我由4w2發現有之後就流,5w4開始食安胎藥,但都keep住日日有流啡,但量唔多,我都好擔心,7w6去照有心跳, ...

想問下各位流啡係點樣
係好杰好啡定點
我剛dd
連續三日都見淺啡冇分泌物

男爵府

我4週開始見啡,幾日後流瘀血,到8週變鮮血,試過流到成個廁缸都係,時多時少,高峰期日日打安胎針同早晚塞共4粒安胎藥。到12週就好轉。檢查時見到子宮有血泡,成因不明。
除左乖乖地唔點走動休息同定時用藥,都無咩做到。我嗰時流左幾星期唔單只無好轉,仲變鮮血,反而心理上接受左事實,半放棄狀態,日子易挨左,就步向穩定喇。

別墅

ada605 發表於 18-11-14 20:37

您好

我通常夜晚會流一次,量好少的,但真係好驚,每次去廁所都好大壓力。
醫生話心跳同size正吾正常呀?你有冇問醫生拎藥呀?

別墅

艾妃 發表於 18-11-14 21:15
我由4w2發現有之後就流,5w4開始食安胎藥,但都keep住日日有流啡,但量唔多,我都好擔心,7w6去照有心跳, ...

請問你7w6 bb size幾多呀?
我6w1d bb得0.4mm,佢話偏細。
好擔心呀

子爵府

sasasali 發表於 18-11-14 21:53
想問下各位流啡係點樣
係好杰好啡定點
我剛dd

唔杰架,有d似m前m後嗰d

子爵府

Hewen 發表於 18-11-14 22:38
請問你7w6 bb size幾多呀?
我6w1d bb得0.4mm,佢話偏細。
好擔心呀

我5w3嗰陣係0.72mm呀。唔好太擔心,可能你遲排呢

別墅

艾妃 發表於 18-11-14 22:51
我5w3嗰陣係0.72mm呀。唔好太擔心,可能你遲排呢

0.72係胚胎size?定胎囊size?
我5w3d時,胎囊size 0.7mmx0.8mm。仲未照到bb。
過左幾日,6w就照到心跳。
我每日都都覺得時間好慢

子爵府

Hewen 發表於 18-11-14 22:57
0.72係胚胎size?定胎囊size?
我5w3d時,胎囊size 0.7mmx0.8mm。仲未照到bb。
過左幾日,6w就照到心跳。

胎囊size呀。我7w6去照就有心跳喇

大宅

ada605 發表於 18-11-14 18:29
到現在8w 都仲流緊血, 但看過私家照到 bb 和心跳,醫生話有些媽媽是會流到 4 ...

我由未知有咗到發現有咗都見紅,一直見到差不多4個月,呀B依家二個幾月了

大宅

回覆 KILW 的帖子

醫生都檢查過看下子宮有冇色肉, 但結果冇, 所以都不知為何會流深紅和鮮紅的血

大宅

本星期見左醫生, size 正常有閃閃都不知為何總流血
食緊中藥

大宅

回覆 艾妃 的帖子

對, 似 m 前後但不會似來 M 咁滴出來

大宅

回覆 yingying1128 的帖子

但我懷疑會否來 m因自從有左後, body 內亂七八糟
因胃總是頂住, 不舒服
大便是水的, 腸胃總是不好

大宅

回覆 yingying1128 的帖子

一直見紅到4個多月但每日換護墊都要4-5塊
有咁多嗎?
總是擔心

別墅

ada605 發表於 18-11-15 10:29

本星期見左醫生, size 正常有閃閃都不知為何總流血

如果有閃閃同size正常,吾使咁擔心。
我醫生都搵吾到出血原因,我都有食中藥,但真係好難頂,我見到嘢食都想嘔
希望快d過12week

首頁

尾頁

跳至