好擔心..... 懷孕4weeks (估計) 但流血

ningfuly
|
3日前發現自己身體有d 異樣,咁係屋企用左兩枝clear blue棒棒驗,兩枝都驗左係中;然後第二日即刻去醫生度照,好似隱約照到一點又唔肯定係唔係,但係醫生都寫左紙比我去醫院排期。跟住過左一日,夜晚突然有一下流血,入廁所睇底褲有一撻鮮鮮地色既血,但係無痛無野咁既,咁好驚即刻沖涼訓,但係半夜再check 都無血流/滲;到第二朝訓醒,去vv 時,見到有少量好淺色好少既血好似剛剛m到咁; 下午再去返醫生度睇,咩都照唔到........ 嗚嗚嗚......
咁我前兩日其實有無野照到,定係我今次唔夠急vv 所以無照得清楚?定係其實已經無左?

好驚好擔心..........嗚嗚嗚
alice1117
|
ningfuly 發表於 18-11-14 18:49
3日前發現自己身體有d 異樣,咁係屋企用左兩枝clear blue棒棒驗,兩枝都驗左係中;然後第二日即刻去醫生度 ...

會唔會係化學懷孕?我之前都試過,都會照到,但因為只係受精冇著床,所以之後會好以黎m咁冇左。
Yutaki
|
會唔會係著床血?
ningfuly
|
Yutaki 發表於 18-11-14 19:50
會唔會係著床血?

希望,但係其實著床血幾多周先會出現?
同埋剛著床係咪都係未照到?
Yutaki
|
ningfuly 發表於 18-11-14 19:51
希望,但係其實著床血幾多周先會出現?
同埋剛著床係咪都係未照到?

你參考吓

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ningfuly
|
Yutaki 發表於 18-11-14 19:53
你參考吓

唔該晒~ 我一向經期又唔準,好多野我都唔識計,都唔知點計;但係諗返其實可能真係得2-3 week, 不過clearblue 電子又話2-3=4-5 ~
唉好亂呀(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Yutaki
|
ningfuly 發表於 18-11-14 20:11
唔該晒~ 我一向經期又唔準,好多野我都唔識計,都唔知點計;但係諗返其實可能真係得2-3 week, 不過clearb ...

你講得冇錯呀,cb電子驗孕棒...通常食詐糊都係顯示1-2週
但如果顯示2-3週(就比較少情況係食詐糊),而且實際懷孕週數即係四4-5週

hetiebaby
|
如果着床血 流血前你棒棒唔會驗到。著床後都要3,4日驗孕先驗到。咁早期 超聲波照唔到唔出奇。一係你就驗血 睇下指數有冇隔日翻倍 一係就驗棒棒 睇下隔日有冇加深。要超聲波睇到 6w稳阵D

ningfuly
|
hetiebaby 發表於 18-11-14 21:10
如果着床血 流血前你棒棒唔會驗到。著床後都要3,4日驗孕先驗到。咁早期 超聲波照唔到唔出奇。一係你就驗血 ...

醫生都話如果過兩日驗都係中就再驗血。
haha748494
|
有可能胎兒仲細,照唔到,遲D再照。
Yutaki
|
hetiebaby 發表於 18-11-14 21:10
如果着床血 流血前你棒棒唔會驗到。著床後都要3,4日驗孕先驗到。咁早期 超聲波照唔到唔出奇。一係你就驗血 ...

不過我係棒棒驗到,之後先出現著床血啵

hetiebaby
|
Yutaki 發表於 18-11-15 18:02
不過我係棒棒驗到,之後先出現著床血啵

哦 咁我唔知啦 我果時係先出血 在驗到
ningfuly
|
呢幾日再驗左兩次都係兩條線,但係都有一次滲好少好少淺粉紅色紅(好似岩岩準備m咁);我都唔知我應該去睇多次醫生定等多兩星期先.
想問如果宮外孕係咪一定會feel 到劇痛?
cavy0511
|
ningfuly 發表於 18-11-14 18:49
3日前發現自己身體有d 異樣,咁係屋企用左兩枝clear blue棒棒驗,兩枝都驗左係中;然後第二日即刻去醫生度 ...

4w唔會有野照到, 最多照到某個位厚左有機會著左床但都cfm唔到, 你應該抽血驗會好d
抽兩次有翻倍就係正常生長