論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

sassyqueen 發表於 18-11-14 20:48
佢鍾意聽出面d agent / fd 講,break contract 容易搵工!人地話做一個break contract , agent fees 小d ...

dun 你慘。
希望你下個工人好啦。

子爵府

又一件垃圾!
另一證明,你對佢好佢對你好啦!(曲)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

快D投訴Immigration啦。 好可能佢去屈你。

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

sassyqueen 發表於 18-11-14 22:34
佢自己寫break contract letter, 可以屈我咩
佢仲發緊夢諗住搵工
你投訴咗先。 我以前大食bun vicky, 肥廢人cornellia (nelly )我比突,都去告我, 好彩告唔入。

佢地發錢寒架。 可話你精神虐待佢。

禁止訪問

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-11-14 22:50
嘩,咁恐怖,我一直影曬佢食野d相唔好話我冇野食
我件大食bun vicky, june 17 2013 到期, 但佢自己book ticket june 3走。
June 1 星期六, 媽叫我出一個月人工比佢。 點知黑起塊面, where is my vacation money.

我計比佢, 做咗一日, 比一個月人工, 對得你住有突。
佢話my finish date is 17 june 2013, 17 days salary, 17 days vacation, total 34 days.

我話you have not work till 17 June. 黑起塊面bang閂門。

June 2 Sunday, her holiday. 出咗去, 9pm 返來, 同媽講 I go to philippine consulate, they said don't know why my employer give me so much money.

They said my salary june 1, 2, 3, 3 days, 17 days vacation, you ask why your employer pay you so much money.

媽好嬲, so you go to accuse me?

No, I just don't understand, go and ask.

媽If they said I under pay, then I need to go to prison?

唔敢出聲。
June 3 Monday, 早機, 未起身, goodbye 都費事同佢講。

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

早走早着

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-11-15 00:14
賤,d bun 而家越來越串
Bun, 印一樣咁衰, 但我以前件6日仙印, 因太核突, 唔沖涼洗頭, 唔換底衫褲, 踎係厨房抓妹妹, 又半夜三更發開口夢惨叫似比人追殺。 偷野印siti, 拜神似鬼上身, 鬧死都用bun.

因我幾硬, 以前陳衰寸彊屍乾老奶奶grace, 鬧我, 我鬧返佢。

首頁

尾頁

跳至