自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

connieQqe 發表於 18-11-14 21:16
佢地本身對我未婚夫無咩野架。都覺得我未婚夫好好。係呢件事之後,阿媽明顯有唔同
...

可能你媽媽覺得呢個男人冇保護她女兒的名聲,雖然話現在社會開放,都預了你們會在婚前有性行為,但始終搞大了肚才結婚就已經唔係咁好聽呱

你媽媽依家係一下子要接受兩個消息,女兒未婚成孕,和你突然要結婚,比啲時間你媽媽

珍珠宮

connieQqe 發表於 18-11-14 21:23
一個65一個54

你媽應該係好遲先結婚生你?又或者佢早婚,所以擔心你咁細個就要面對佢當年要面對既事,唔想你重複佢既路

大宅

chillimom 發表於 18-11-15 00:51
「幸好男家屋企人對我好好」

如果我個廿歲女咁講,我會嬲上加嬲。養到你咁大,好似幸福要別人施捨咁。我 ...

我都係睇到呢句仲嬲

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 18-11-15 10:01
我以為我痴線.....我竟然睇到喊左
我女18歲,大一。如果佢22歲同我講奉子成婚,無論個男人幾愛佢我都想喊
...
ME2,見你講先敢講,我都真係喊左,如果我女22歲話有左,我喊到巔都似

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

咩年代啊?既然都決定結婚生仔,而家只是次序倒轉了,你二人在外面,人地都當左你們已婚狀態咁啦。你去醫院檢查,個護士都開口埋口先生、太太稱呼你們啦!難道你到時更正話,我們未註冊咩?事到如此,係差張註冊紙,你媽媽驚你男朋友不認帳,你一係簡單註冊先、令她安心先。
我而家都有仔女,但作為媽媽的角度,當然希望個女盡量做到按步就班,按禮數。但萬一奉子成婚,咁都沒計。最重要你們計劃好點,因為你男朋友大你11年、即會早你11年退休,你要好好計劃呢一步。

水晶宮

kcpak 發表於 18-11-19 01:07
ME2,見你講先敢講,我都真係喊左,如果我女22歲話有左,我喊到巔都似
冷靜點,不是世界末日。22歲先咁,不算細啦。我表妹16歲大肚結婚,呢樣仲想哭!

大宅

生出來, 又會鍚到爆,

不用擔心!

首頁

尾頁

跳至