天氣乾燥,查咩好?

days.bb
|
想請問大家有無cream介紹?
意家查緊馬油 好似無咩幫助咁....
隻手摺位出紅點,頸位乾到小小甩皮,皮膚又差左。。

Strawberrys
|
我用這個,天氣超乾都不會痕癢!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
魚兒小寶貝
|
呢兩隻我都覺得好用

Aveeno Dermexa Moisturizing Cream

你用邊隻馬油?我覺得北海道日高馬油好用喎
moonychan
|
臨訓前查FACE OIL 先掂~ 好保濕.
ilikethis2005
|
好乾我會查呢隻,真係好work。
不過要係made in Japan果隻,試過有次曬到成面甩皮,我厚敷當mask咁用,兩日好返晒⋯好神奇。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-11-15 16:43
tungking
|
days.bb 發表於 18-11-14 22:14
想請問大家有無cream介紹?
意家查緊馬油 好似無咩幫助咁....
隻手摺位出紅點,頸位乾到小小甩皮 ...

朱油膏+娥羅立英。。。天下無敵
days.bb
|
Strawberrys 發表於 18-11-14 22:19
我用這個,天氣超乾都不會痕癢!

哩隻會唔會有好痴立立既感覺?
days.bb
|
魚兒小寶貝 發表於 18-11-14 22:28
呢兩隻我都覺得好用

Aveeno Dermexa Moisturizing Cream

我個隻唔係哩隻呀 係黃色身759買到個隻!Aveeno 我仔仔用緊 唔通要拎黎用住先
days.bb
|
moonychan 發表於 18-11-14 22:30
臨訓前查FACE OIL 先掂~ 好保濕.

我真係唔認老都唔得皮膚乾到不得了
days.bb
|
tungking 發表於 18-11-14 22:54
朱油膏+娥羅立英。。。天下無敵

以前皮膚出紅點 醫生真係開cream叫我用黎沖涼 唔知係唔係朱油膏呢?
days.bb
|
ilikethis2005 發表於 18-11-14 22:52
好乾我會查呢隻,真係好work。
不過要係made in Japan果隻,試過有次曬到成面甩皮,我厚敷當mask咁用,兩日 ...

多謝分享!我黎緊試下
魚兒小寶貝
|
days.bb 發表於 18-11-14 22:58
我個隻唔係哩隻呀 係黃色身759買到個隻!Aveeno 我仔仔用緊 唔通要拎黎用住先
...

唔係隻隻馬油都好用架

Aveeno 有幾隻,呢隻Dermexa 係比較潤
tungking
|
days.bb 發表於 18-11-14 23:02
以前皮膚出紅點 醫生真係開cream叫我用黎沖涼 唔知係唔係朱油膏呢?

好大瓶,在屈人寺/萬○…都有賣。。
Strawberrys
|
days.bb 發表於 18-11-14 22:57
哩隻會唔會有好痴立立既感覺?

冇立痴痴喎!
puilili
|
日頭搽pp baby lotion, 晚上搽佢隻cream, 好潤膚, 訓醒都唔會乾爭爭
kellyffung
|
用QV呀...我個女都係用佢, 就算個女有少少濕疹底勁敏感嘅皮膚都ok