雙11 氣氛唔同哂

wilson852
|
早兩年網購天地呢個版雙11時候,好熱鬧好多人上來講買乜買物,點樣攞優惠劵,點樣攞紅包,日日出成百個新 post. 12號開始日日出post 講無物流攬件,無物流更新信息。無哂以前果種熱鬧氣氛。
lyh80115
|

而家大家淡定咗,佛系網購
nicam12002
|
wilson852 發表於 18-11-14 22:14
早兩年網購天地呢個版雙11時候,好熱鬧好多人上來講買乜買物,點樣攞優惠劵,點樣攞紅包,日日出成百個新 p ...

因為而定成日特價,今年雙11又唔系特別平,所以小買左。。
333s
|
no worry

some you can find same price as 雙 11.

some may even cheaper

some higher not much around 5 dlrs.

400 get off 50 dlrs
one shop who doesnt join 雙11 promo,
i ask for lower price they can offer 28 upto 40
so .... no different
ko3go
|
早兩年網購天地呢個版雙11時候,好熱鬧好多人上來講買乜買物,點樣攞優惠劵,點樣攞紅包,日日出成百個新 p ...

過往可以直接放LINK給大家分享,
依家唔得,要就私下PM...

今年物流我見似乎流暢,
起碼我自己的貨已很快集齊,
現在等集運運到香港收貨而已.
(往年呢個時候還在等貨運到集運倉)
竇漪房
|
ko3go 發表於 18-11-14 23:24

可以貼link架,只要係海外就得,大陸都算海外的
wilson852
|

星期二,13號巳經係公司附近自提點攞第一批貨,今年都算係咁。第二批到哂廣東,第三批都攬哂件。
saiwanho
|

安静左,我相信是大家都学聪明了,先冷静,后消费,除非坚便宜,否则无谓乱消费。香港一般家庭住所不大,也要考虑一下,只买真有需要的东西,而不是买一大堆无谓物品。热情过后,通常都会变成垃圾,所以大家都智慧消费。

333s    發表於 18-11-15 00:02
333s
|

私下PM... 反而有D 問題。
公開 link.... 光明正大,

單一link 可能有疑問。貼上好多 link ..... 一切由消費者選擇。就不怕了。

我想知, 其实有冇人真得跟足? 一味跟? 不用思考? 別的產品 study 一下?

kc58
|
可能怕左上年大爆倉,今年冇買,
而且今年優惠不算多
hellomamiii
|

我都覺,上年我新手第一年 ,好驚青,又真係去搶卷後買咗幾日幾千蚊,日子久,可能淘太多(618)今次冇咩集單,反而等天貓超市比較煩,我買咗個美的電子高壓鍋,仲未見影,唔知等幾耐,12號買,今日15仲未到港
pinkybee
|
上年搶馬莎,可惜已經執左,樣樣平幾蚊,上幾年真係等12:00去搶,今年大覺訓,第二朝先慢慢睇,不過都買左成千蚊,因為新居入伙,都有野買。
Jasmine-4711
|

11/11,如非必要或平很多都會避开。我11月頭已買左及運回少少急用的。

11/11或之後買的,有的早一兩日已到倉,其他的,我就佛系地慢慢等。11/11預左係咁,冇物流訊息我都唔理。
ko3go
|
333s 發表於 18-11-15 00:01
私下PM... 反而有D 問題。
公開 link.... 光明正大,

無法,有得公開的,我都想公開,起碼齊齊公開,氣氛好之餘,又有得唔使周圍問人拿~

買乜都好,都係要夾下睇清楚,一味跟就唔會啦~
睇啱想要的,放購物車,差不多成個月都認為想要的,就差不多係想要的了~
但想要又未必一個月後搵番同一間,屆時落單前幾日再搜一搜,分分鐘見平幾蚊甚至見到另間仲好既~

missparent
|
ko3go 發表於 18-11-15 19:47
無法,有得公開的,我都想公開,起碼齊齊公開,氣氛好之餘,又有得唔使周圍問人拿~

買乜都好,都係要夾 ...

有架衣車我上年放到今年先買!
wilson852
|
pinkybee 發表於 18-11-15 12:43
上年搶馬莎,可惜已經執左,樣樣平幾蚊,上幾年真係等12:00去搶,今年大覺訓,第二朝先慢慢睇,不過都買左 ...

講起馬莎, 可惜呀。之前比香港馬莎特價再要平30%,而家香港馬莎做大特價都要諗過先買,好在天貓馬莎未執之前買左幾件大褸咋。
wilson852
|
hellomamiii 發表於 18-11-15 10:39
我都覺,上年我新手第一年 ,好驚青,又真係去搶卷,但可能淘太多(618)今次冇咩集單,反而等天貓超市比較 ...

淘寶雙11唔一定最抵買,今年618做特價,307人仔買左對鞋,反而雙11個價上翻458人仔。唔keep住睇實個價,又比佢搵笨。
hellomamiii
|
wilson852 發表於 18-11-15 22:06
淘寶雙11唔一定最抵買,今年618做特價,307人仔買左對鞋,反而雙11個價上翻458人仔。唔keep住睇實個價,又 ...

係,真係價格浮動,我淘果個電壓煲,我見評語時,國內客上次只需150多就搶卷成功買到,而我今次双11要244,但算啦,叫做直運香港,賺咗運費