自由講場

跳至

首頁
56789...28

尾頁

大宅

macie 發表於 18-11-15 08:51
我冇講過全校都唔啱
由始至終我都係講校長處理得好差

快快好好處理囡囡問題吧! 祝大家和平解決,以後再唔發生同類事件!

複式洋房

lshakhak 發表於 18-11-15 08:57
回覆 lshakhak 的帖子

我地讀左PN一年。在我眼中。校長從來處理事情親力親為。從無拖字決。老師亦不會咁大 ...

兩次都係放學嘅時候發生
返學嘅時候係我親自送,亦有睇住佢坐邊,通常有老師跟車,都好好。
我都承認我係處理得太遲,不斷只係要求學校解釋,又驚投訴太多學校會對小朋友唔好,等到有第二次嘅發生。

複式洋房

lshakhak 發表於 18-11-15 09:01
回覆 macie 的帖子

如果講「立過下」我諗。佢都好唔小心講野。做得校長對家長用字都會好小心 ...

校長好得意,佢問返我係邊個家長..
我有問佢點解唔睇咗封信先打俾我?
然後佢答我: 我做嘢唔需要你教

寶石宮

回覆樓主:

校長都好冇禮貌下喎

寶石宮

macie 發表於 18-11-15 09:07

校長都好冇禮貌下喎

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

真係唔講個頂字都唔得
咩態度呀而家
攪大佢啦,急症驗傷+報教育局+報社署。驗到傷即場有警察教你點做。搵人招呼下個校長啦
留意小朋友情緒
真係喺屋企睇電視都好過去d咁嘅地方返學

轉校啦,問多幾間
https://www.chsc.hk/kindergarten/

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我估計係佢D fans 見到這topic,所以通風報信,佢就立即覆你!這件事,我不知道真相不便討論。但我只知道她的眼睛只會看到常捐獻的家長,對於一些平民家庭,通常置之不理。

象牙宮

2024年龍年勳章

macie 發表於 18-11-15 08:49
頭先啱啱收到校長電話,佢話收到我封信,問我地咩事。我問佢你收到封信有冇睇過,佢話”立過吓”...
就連我 ...

我估:有人睇咗 bk, 通知咗校長,佢才覆你咋。

咩話?蚊咬?校長真不知所謂。

男爵府

考慮換學校啦
小朋友心靈更重要

大宅

即刻唔俾小朋友返學啦!咁細個人仔要佢返去面對欺凌者,校長老師校車媬母都唔會好面口!人都係欺善怕惡!你咁淋佢實唔著緊!人地家長鬧你你大大聲鬧返佢囉!呢件事唔係你錯,理直氣壯!

男爵府

樓主,個校長咁既態度,唔好等,幫個女即時停學啦。

大宅

你太淋善... 點保護小朋友... 流血都唔報警,人地家長驚都未驚過你呀⋯⋯ 唔報警學校都唔so 你..... 仲番學,退學把la, 有工人姐姐照顧

男爵府

回覆樓主:

樓主。個校長甘既態度你仲比你仔女留係到讀?作為一個教育者甘樣處理這些事架咩。呢間校好極有限。

伯爵府

回覆樓主:

學校有問題,我小朋友幼稚園有同學打人、班主任放學即刻同媽媽講返佢個仔打人。亦通知被打既小朋友父母有件咁既事。

伯爵府

macie 發表於 18-11-15 01:44
佢嘅解釋就係話俾我聽
佢小朋友平時係公園玩跌倒都大喊,絕對唔會打人
...

技安跌親都會喊,so?

象牙宮

2024年龍年勳章

milkybb 發表於 18-11-15 09:17
我估計係佢D fans 見到這topic,所以通風報信,佢就立即覆你!這件事,我不知道真相不便討論。但我只知道她的 ...

玫x崗係教會學校,佢不如改自己做貴族學校啦。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

macie 發表於 18-11-14 22:53
嗰時蠢左無報
本身唔想搞大件事
但學校真係好過份,尤其係校長

第一次蠢左,第二次都冇報?

複式洋房

回覆 macie 的帖子

我都係受害人之一,跟本佢地叫你寫信就係想拖住件事,我事發之後一星期亦發現我小朋友同番抓佢個小朋友坐,我即刻打比班主任叫佢聯絡車上保姆但佢地竟然話聯絡唔到佢,個下我都要求即刻同校長對話,但個班主任回覆番話校長好忙,唔得閒打比我,校長根會唔會重視同親自處理事件。校長都咁既態度可想而知佢對小朋友會唔會有愛心…

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

個校長都好巴閉喎.

唔知打人那位小朋友媽咪是否 BK 會員, 咁叻叻, 教到小朋友周圍打人, 唔止小朋友無家教, 嗰位家長更無家教.

"女" 人做牛做 "馬" => 媽

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
56789...28

尾頁

跳至