自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

宜家咁多JM唔係因為聽左樓主一言堂
就盲目去相信/評論呢間玫X崗好唔好
而係有樓主既版本+自稱家教會家長+BK FB上面果D乜前主席/成員既留言
去話樓主不安好意,煲大件事,而樓主想要既係學校正視問題
再加上呢間學校之前發生過"綁2歲童手跪地" 呢D醜聞
所以學校處理唔好,係偏向更可信

複式洋房

樓主話今日同校長見面,
有得到答覆嗎?

男爵府

好少可會刨哂18頁, 精彩到拍手
打手講既野真係世界級

首先樓主如果係吹水話流哂血, 實有人已經即刻話冇D咁既事
所以我信樓主冇吹水, 小朋友真係俾人打到爆缸
作為幼稚園,唔係EXPECT D小朋友好似中學生咁個個同你乖乖地下嘛
有小朋友係車內打交, 正常一間幼稚園冇可能唔識處理
聽樓主形容, 校方只係迴避,
其實好簡單, 搵老師捉哂2個小朋友 + 家長 + 保姆出黎當面對質已經係

樓主做得唔好既地方, 係唔夠TOUGH
俾我第二日即刻踩去學校搵到有人肯見我為止
個小朋友俾人搞到流血喎, 你話平時你扑我個頭, 我打你隻手都算喇
N班已經打到流哂血, 上小學係咪要帶條鐵通士巴拿坐校車?

樓主最後通碟學校, 一係出黎俾合理既答覆,
一係報警上報, 生果報高登見
睇下邊個唔要面咋嘛

牛王    發表於 18-11-16 17:28

大宅

Sumyeema1 發表於 18-11-16 15:26
你真係聖人呀,個女面上有疤痕,都讚學校,世界和平,阿利路亞。

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

d打手無智慧就唔好越搞越亂啦, 此事乃羅生門, 點都好, 學校應該即時處理。不過呢間學校都無咩好聲譽可言, 反而處理呢d事咁耐都貫徹始終, 就係處理得差。d打手慳番啖氣啦。

樓主請考慮轉校。

大宅

macie 發表於 18-11-14 22:40
之前都有聽聞過呢間學校校長唔掂
後來聽啲媽媽講佢有改善我先比小朋友讀
一嚟貪佢校車有規模

聽到都火滾!!!!!

複式洋房

一嚟貪佢校車有規模

我都發生過類似事件,唔知係咪同一間

大宅

回覆樓主:

轉校啦~小朋友對返學有陰影才難搞

珍珠宮

babypig2017 發表於 18-11-16 11:19
係,每間學校都會有小朋友互相整親,唔出奇。
學校間最大嘅分野,就係學校遇到呢啲問題之後,係點樣處理, ...

同意。

我仔N班時同另三個同學仔爭玩具,又開車仔撞人(老師及時防止,對方無傷),佢老師們處理得好好,爭玩具最終變成笑話一則,撞人事件,老師罸左我仔,事後再同我講(我吾覺得老師有錯及向我投訴,佢只係反映俾我知亞仔嘅問題),我再話亞仔幾句,亞仔知錯並承諾吾再犯,簡單解決。

小朋友爭執係要去了解佢地點解不和,解開佢地嘅結,教育佢地和平相處,而吾係就咁換保姆、換校車、換老師、裝CCTV⋯⋯根本無意思

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

yurijm 發表於 18-11-16 12:05
呢個post大開眼界
原來玫記都請人做打手

校長從來吾寫推薦信,呢點我可以澄清,其他不評論。
利申,阿女由pn 讀到k3 ,坐足4年校車,車程仲要超過一個鍾,成績係拎獎個幾個,所以我肯定係無推薦信。

用家未必係打手,只係大家相信學校同老師姐。

別墅

回覆樓主:

教育局有指引學校欺凌睇得好重的同有個限期內要有個交代,有很多人吾知有呢條例知又點吾通真係玩到咁大告間學校咩 我識有個中學生係學校被欺凌遲遲未交代事件有另一個朋友話其實可以去教育局投訴學校,真係投訴左先訓導老師話要查一下,問左幾個同學個個都話吾記得同冇做過講緊係個幾月之前既事,跟住又冇左下文,之後父母一齊上學校搵訓導傾,最後打人既同學係自己父母下寫守行為書。

複式洋房

如果係我一定即時踩上門了解件事同報警處理!如果校方拖我超過2日都要即時退學啦,仲俾個小朋友返?心理壓力幾大呀?流哂血喎(╯‵□′)╯︵┻━┻
作為家長你要保護自己小朋友,要強硬態度,我一定要校長同個家長道歉!!直踩上門,唔會咁悠閒寫信,上報都係咁話,唔係個小朋友只會怕事,由細比人恰到大?

洋房

回覆樓主:

教小朋友面對野蠻嘅人,只有動武

大宅

虎到金來勳章

macie 發表於 18-11-14 22:53
嗰時蠢左無報
本身唔想搞大件事
但學校真係好過份,尤其係校長

宜家超報,你有相,小朋友身上可能仲有scar

做評估,身心受創

大宅

虎到金來勳章

macie 發表於 18-11-15 01:32
好大聲咁話我地屈佢小朋友
但明明係
事發之後個家長自己主動走嚟搵我,話有嘢要同我解釋,佢俾我睇佢同佢 ...

should have recorded your conversation

伯爵府

2018母親節勳章

回覆樓主:

樓主:小朋友而家心情如何?
我係你,ㄧ定唔俾細路返學,直至事情得到解决。但係睇學校處理手法加前科,我會轉校或唔讀pn!
唔好再做另一件你會後悔嘅事!

大宅

一嚟貪佢校車有規模

好心疼你小朋友,快啲轉校啦,小朋友會有陰影,但要踩入學校同校長對質!以免日後有其他受害者!

男爵府

EvaChw 發表於 18-11-16 14:14
終於等到你講呢一句啦 !! 咁就證明左你係有私心出呢個post, 唔係你所講嘅同大家分享提點
呢啲 ...

你似乎係間學校既忠粉喔,忠到是非不分。

複式洋房

etoile 發表於 18-11-16 19:49
樓主:小朋友而家心情如何?
我係你,ㄧ定唔俾細路返學,直至事情得到解决。但係睇學校處理手法加前科,我會轉校 ...

冇返學,小朋友心情唔錯
呢個時候希望小朋友善忘啲快啲唔記得

侯爵府

一嚟貪佢校車有規模

間學校咁多b6,吧!好野蠻、你同仔仔加油丫!

首頁

尾頁

跳至