[玫x 崗]遇到一個最不負責任嘅幼稚園校長

Sumyeema1
|
Ashleycorina 發表於 18-11-14 22:56
我有同類似經驗,報警無用話佢地未成年,最多叫學校提醒下個學生
我 ...

你又係讀呢間?
trendy007
|
回覆 macie 的帖子

點解第二次發生後都唔報警?
Sumyeema1
|
KA0525ren 發表於 18-11-14 23:34
想問你係am定pm?我個仔同你有一樣既經歷,兩塊面抓到瘀曬又損曬, 又係話比個k1同學抓傷,個保姆之後又辭左 ...

哇……你仔又受傷……

咩同學嚟架……
Poyau
|
Sumyeema1 發表於 18-11-14 23:34
當年仔去考k, 幾千人考。

之後新聞爆虐兒事件,唔知會否少咗人揀。

依然好多人考
macie
|
KA0525ren 發表於 18-11-14 23:34
想問你係am定pm?我個仔同你有一樣既經歷,兩塊面抓到瘀曬又損曬, 又係話比個k1同學抓傷,個保姆之後又辭左 ...

好,PM你
rosieee
|
Sumyeema1 發表於 18-11-14 23:37
你又係讀呢間?

同問
lamb123
|

新人物
|
我會退學,點放心將小朋友交比一間咁既學校。
rosieee
|
我都有類似經驗,但情況輕微好多,未去到有傷,只係我女話坐佢隔離果個有推過佢。之後咪即刻打比保姆了解,最後保姆安排分開坐,而家我女自己坐
macie
|
月見草 發表於 18-11-14 23:27
其實咁多不滿點解唔索性轉校?

件事只係發生兩個多星期,
以前都冇對學校不滿,所有學校都有好有唔好,我只係想share 而家覺得學校對於小朋友最重要嘅係乜。
yubaba
|
點解樓主唔Post去EK?
macie
|
rosieee 發表於 18-11-14 23:49
我都有類似經驗,但情況輕微好多,未去到有傷,只係我女話坐佢隔離果個有推過佢。之後咪即刻打比保姆了解, ...

其實件事本來可以好容易解決,就係因為學校處理不當,不負責任
而家製造咁多不可收拾嘅後果
macie
|
新人物 發表於 18-11-14 23:48
我會退學,點放心將小朋友交比一間咁既學校。

我好後悔
macie
|
yubaba 發表於 18-11-14 23:50
點解樓主唔Post去EK?

EK 即係?
VickyCY
|
PN唔好返喇。如果真係想俾小朋友返學,可以試下再敲下門。我小朋友K1時發生左d事轉走左,佢到而家已經唔記得件事,但就記得當時唔開心。
newspaperhang
|
我會即刻退學
pn 唔係必要,但依加已經令小朋友咁驚,之後十幾年返學生活點算?
而且第一次信左學校處理,但原來處理唔到(又一齊坐),無第二次了。
Ashleycorina
|
Sumyeema1 發表於 18-11-14 23:37
你又係讀呢間?

唔係呢間
candiceLingLing
|

轉校啦,揀間近屋企嘅學校讀,好過要小朋友天天活在陰影中。

yubaba
|
macie 發表於 18-11-14 23:54
EK 即係?

edukingdom
macie
|
VickyCY 發表於 18-11-14 23:55
PN唔好返喇。如果真係想俾小朋友返學,可以試下再敲下門。我小朋友K1時發生左d事轉走左,佢到而家已經唔記 ...

你小朋友而家幾多歲?