請問用邊個Apps買機票最平

littlebomami
|
我一家人去旅行,六個大人兩個小朋友,係咪用Apps買最平,還是去旅行社訂較優惠?
claudialuk2011
|
littlebomami 發表於 18-11-14 23:51
我一家人去旅行,六個大人兩個小朋友,係咪用Apps買最平,還是去旅行社訂較優惠?
...

旅行社要比租加燈油火蠟!你估那個平D!
TMC3012
|
自己格價啦, 邊樣平好難講, 有時同官網唔差多多
我自己鍾意官網買, 假如真係有乜錯漏都直接溝通, 又少重手續費
Q10
|
TMC3012 發表於 18-11-15 08:15
自己格價啦, 邊樣平好難講, 有時同官網唔差多多
我自己鍾意官網買, 假如真係有乜錯漏都直接溝通, 又少 ...

我都鍾意官網買,機票+酒店即時確定。跟著買完旅遊保險,之後先慢慢plan 行程。
wcpcelia    發表於 18-11-15 10:55
ckfamily
|
littlebomami 發表於 18-11-14 23:51
...

你用Skyscanner 睇到邊度平
kelvin1206
|
Q10 發表於 18-11-15 08:20
我都鍾意官網買,機票+酒店即時確定。跟著買完旅遊保險,之後先慢慢plan 行程。
...

我都會揀官網買, 經agent平得果一百幾十, 之後出發前任何問題airline唔會同你跟的, 要找agent
|
...

好的,謝謝你們
cfs
|
...

我喜歡旅行社,有乜郁動會通知,要更改又易打通兼一定跟進,打風取消航班佢地又跟得好,有專線聯繫航空公司,自己官網訂打去航空公司又吾易通,有啲又冇廿四服務,旅行社隨時幫我。又可以hold位硏究清楚才出票,價格同官網一樣。
SheShehaha
|
回覆 littlebomami 的帖子

真係要逐個網格, 官網有時真係最平
jamjamwww
|
用skyscanner 格價, 佢會Direct 你去agent 或官網買~ 但你search 時可以睇哂比較價錢~
|
jamjamwww 發表於 18-11-19 13:20
用skyscanner 格價, 佢會Direct 你去agent 或官網買~ 但你search 時可以睇哂比較價錢~ ...

Skyscanner 每天的價格都不同,我發現一次過買八張機票是貴啲,噤兩張成人又會平啲
youhello507
|
cfs 發表於 18-11-16 22:25
我喜歡旅行社,有乜郁動會通知,要更改又易打通兼一定跟進,打風取消航班佢地又跟得好,有專線聯繫航空公 ...

旅行社更改冇收費?
vunona
|
littlebomami 發表於 18-11-19 21:39
Skyscanner 每天的價格都不同,我發現一次過買八張機票是貴啲,噤兩張成人又會平啲..
舉例 : $1,000 機票只剩兩張, 你一次過買四張, 自動跳去 $1,500, 不會是 1,000 x 2 加 1,500 x 2.

即是買演唱會, Row-10 只剩兩個位, 你買四張, 自動變哂 Row-11.
唔會係 Row-10 / Row-11 各兩張.