浸會開刀

AShama
|
想問係浸會開刀嘅媽媽..有冇咩需要注意同準備?你地走路袋會有啲咩?(新手媽緊張中
siukankan
|
我都係浸會開刀啊 我都想知
celticsbig3
|
AShama 發表於 18-11-15 09:15
想問係浸會開刀嘅媽媽..有冇咩需要注意同準備?你地走路袋會有啲咩?(新手媽緊張中)
...

我剛係浸會生完。佢地已有產後用品供應,有鎖,有杯。。你要帶拖鞋,毛巾,紙巾,暖水杯,長褲,bb 出院衫(不過其實浸會有套衫比bb 出院,連埋件背心褸仔) ,包披,差電用品。。。大致係咁多
siukankan
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 12:04
我剛係浸會生完。佢地已有產後用品供應,有鎖,有杯。。你要帶拖鞋,毛巾,紙巾,暖水杯,長褲,bb 出院衫 ...

浸會好似有網褲同孕婦衛生巾提供
咁請問仲需唔需要買架?
出院自己仲洗唔洗用?定用返普通m巾就夠
celticsbig3
|
siukankan 發表於 18-11-15 12:16
咁請問仲需唔需要買架?

喺醫院包左!
您開刀?開刀我覺得惡露無順産咁勁,出左院我就用普通M巾便可
AShama
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 12:28
喺醫院包左!
您開刀?開刀我覺得惡露無順産咁勁,出左院我就用普通M巾便可
...

我都聽過開刀惡露冇咁勁... 咁佢包左,都唔使買啦!
AShama
|
siukankan 發表於 18-11-15 12:16
咁請問仲需唔需要買架?

佢係普通水定係有薑水供應?
AShama
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 12:04
我剛係浸會生完。佢地已有產後用品供應,有鎖,有杯。。你要帶拖鞋,毛巾,紙巾,暖水杯,長褲,bb 出院衫 ...

唔好意思,我係想問你
celticsbig3
|
AShama 發表於 18-11-15 16:12
唔好意思,我係想問你

熱水
HOPEFORBB
|
回覆 AShama 的帖子

無薑水
AShama
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 16:17
熱水

咁你嗰時有冇沖涼呀?
celticsbig3
|
AShama 發表於 18-11-15 16:21
咁你嗰時有冇沖涼呀?

入院第一晚有沖,第二朝早開刀後,就無沖啦。。。你開刀後第二朝早會有姐姐幫你抹身!
AShama
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 16:23
入院第一晚有沖,第二朝早開刀後,就無沖啦。。。你開刀後第二朝早會有姐姐幫你抹身!
...

你冇join package 呀?我見有d 5 日4 夜都諗緊join 唔join 好...
celticsbig3
|
AShama 發表於 18-11-15 16:32
你冇join package 呀?我見有d 5 日4 夜都諗緊join 唔join 好...

我醫生叫我不用join , 所以我無join 啊!
join package 有bb 聽力測試free
AShama
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 16:34

ohh...係呀...咁價錢有冇爭太多?唔好意思太多嘢問...
celticsbig3
|
AShama 發表於 18-11-15 16:36
ohh...係呀...咁價錢有冇爭太多?唔好意思太多嘢問...

我吾知join package 幾錢,但我4曰3夜埋單7萬幾!不過住醫院咁悶,好想快d出院
AShama
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 16:40
我吾知join package 幾錢,但我4曰3夜埋單7萬幾!不過住醫院咁悶,好想快d出院
...

要你健康先得架...7 萬幾包咗普通bb檢查?
celticsbig3
|
AShama 發表於 18-11-15 16:48
要你健康先得架...7 萬幾包咗普通bb檢查?

包曬兒科醫生
siukankan
|
celticsbig3 發表於 18-11-15 16:34

我都無join package
咁extra聽力測試幾錢啊?thx
celticsbig3
|
siukankan 發表於 18-11-15 18:50
我都無join package
咁extra聽力測試幾錢啊?thx

健康院有得做聽力測試㗎喎!吾駛在私家做