自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

回覆樓主:

整架專巴去禮賓府做景點,不設人限免費參觀疏導人潮嘛, 跟住沿途行落山欣賞香港風景幾有特色。

伯爵府

叫葉劉開放自己屋企俾人參觀啦,半價益遊客?咪又引一班無消費力既人黎。

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

livewiflove 發表於 18-11-15 11:45

始終問題出係源頭,你係下線搞咩都幫唔到幾多。我地控 ...

系時候收陸路過境人頭費,每位一百幫補下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢有冇諗過依批旅客好多都係冇錢係香港消費架,之前訪問個大陸阿伯,佢話大陸賠左 175 人民幣,講到好自己好有錢,但就話係香港買個飯盒要成 $40 蚊都話貴,海洋公司、迪士尼肯半價比佢地入場我都相信佢地只係坐噴水池囉

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

根本班B6 不是黎旅遊, 只不過過黎HK買日用品, 所以才迫爆東涌
海洋公園及廸士尼 唔會做蝕本生意, 半價優惠給B6, 另一半咪係香港政府補貼返比佢地, 政府成日補貼給B6, 為何不補貼下香港市民?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

失樂園

男爵府

2024勳章

回覆 062004 的帖子

子爵府

Poyau 發表於 18-11-15 12:57
失樂園

草猛

男爵府

2024勳章

回覆 little_lovebb 的帖子

成日講到大灣區點好點好

男爵府

條橋開左帶曬啲冇消費能力嘅大陸人落黎。
話消費,個個買豉油奶粉,最多咪果幾百蚊,
真係俾幾百蚊以為自己係上帝。
好心政府唔好咁短視啦!
根本就劣幣驅逐良幣,仲話要俾優惠佢地去玩。

哩幾日纜車冇開,啲大陸團排巴士上昂坪,
搞到排曬長龍,本身幾個排緊,
跟住成團十幾個人攝入條隊,
其他啲遊客話佢地打尖,佢地扮曬聽唔到,
啲團友仲不斷加入黎,
其他遊客真係冇佢地符。
仲有哩班人大部份係上左年紀嘅人,
個個都用2蚊8達通搭巴士,
我地香港人完全係支助緊佢地黎入侵東涌囉!

寶石宮

回覆樓主:

無建設性嘅提議

用戶要求終止服務

esmehouse 發表於 18-11-15 12:16
佢有冇諗過依批旅客好多都係冇錢係香港消費架,之前訪問個大陸阿伯,佢話大陸賠左 175 人民幣,講到好自己 ...

叫佢哋肚餓喺地下執爆谷食

用戶要求終止服務

062004 發表於 18-11-15 11:54
整架專巴去禮賓府做景點,不設人限免費參觀疏導人潮嘛, 跟住沿途行落山欣賞香港風景幾有特色。
...

仲要介紹佢哋去政總門口、龍和道露營同野餐

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

本身週末2個樂園已經好多人,仲分流
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

2024勳章

回覆 alicialee1210 的帖子

我個仔好鍾意去海洋公園睇動物

男爵府

happybebebe 發表於 18-11-15 13:15
班官同議員咁好客,應該自己出埋黎接待佢哋啦

用戶要求終止服務

FTR603 發表於 18-11-15 14:02
回覆 alicialee1210 的帖子

我個仔好鍾意去海洋公園睇動物

以後睇背脊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

葉劉今次真係捉錯用神,呢一班旅客都唔係黎玩,貪平團見識下唔想洗錢,好多連野食都自己帶,仲點會去樂園。

侯爵府

happybebebe 發表於 18-11-15 13:15

佔領中環

珍珠宮

回覆樓主:

加入境税啦

入購物城免入境税

首頁

尾頁

跳至