夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

黑口黑面 成日生人勿近咁既樣 我屋企人都好怕佢

我同我媽出街都管 審犯咁

做任何事態度都超唔積極 不合作 不理會 一理就係話我安排唔好 xxx

無家教 個仔比人推跌先 之後佢打番人 仲話佢岩 識還拖 咁先唔會比人恰 我靜係講左句 您唔可以話佢岩!會變本加勵 佢當然用佢既道理同我嘈

對小朋友事不上心 一係就求其應我一句
依家派緊k1 offer 我同佢講下心事話心儀k1 call緊位 我仲未有電話 好想佢入呢間。。。
佢竟然話 咁無計喎 一係我捉左個校長啦 就一定有位(唔係講笑 係唔想應我咁款 可能覺得我講呢d野無用掛)

仲會成日老屈我勾佬 琴晚同地產佬傾左10分鐘 傾層樓d野 嬲左我成晚

0家務 0陪個仔 個仔同佢講野 每晚會早抖錫錫佢 連眼神都無乜 掛住打機

除左每月扣4000洗費 比哂我之外 唔知擺係到有乜用?離婚手續係點?

大宅

回覆樓主

以為脫離左99一家魔掌可以重生
但事實上 唔知佢係咪交租交到傻左?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 kate0403 的帖子

佢係咪有壓力? 之前唔係咁?

翡翠宮

kate0403 發表於 18-11-15 11:29
以為脫離左99一家魔掌可以重生
但事實上 唔知佢係咪交租交到傻左?

你想搬所以佢搬?
經濟壓力的確令人灰哂無哂動力
你出去做野幫補下可能好D

伯爵府

kate0403 發表於 18-11-15 11:27

你想搬咁你屋企收入可以支撐到嗎?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

要離婚,大把資料畀到你。
佢以前一直都係咁??定係婚後/生左小朋友先係咁??
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

mini1204 發表於 18-11-15 12:02
你想搬所以佢搬?
經濟壓力的確令人灰哂無哂動力
你出去做野幫補下可能好D

租金+水電係人工3分1 我有做打散工

大宅

crystal媽咪 發表於 18-11-15 14:14
...

生左小朋友後都係無乜點理 依家係仲衰 個人格都有d扭曲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kate0403 發表於 18-11-15 14:28
生左小朋友後都係無乜點理 依家係仲衰 個人格都有d扭曲

咁你哋兩個傾過未?真係決定要分開? 最緊要攪掂日後嘅生活

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-11-15 14:14
...

我都想問搞離婚手續最少預幾多錢?因為我冇多餘錢

寶石宮

creambb 發表於 18-11-15 20:47
我都想問搞離婚手續最少預幾多錢?因為我冇多餘錢

如果雙方同意,冇嘢爭拗。1200幾都可以搞掂。 如果法援嗰啲可能你要打電話去問,我唔知佢資產、收入嗰啲點樣計

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-11-15 21:09
如果雙方同意,冇嘢爭拗。1200幾都可以搞掂。 如果法援嗰啲可能你要打電話去問,我唔知佢資產、收入嗰啲點 ...

謝謝,要學定傍身

crystal媽咪    發表於 18-11-15 21:35

洋房

他可能壓力太大,要給他一些時間去整理, 現在說離婚令他更激動, 不是right time 呀。做好媽媽的責任便算, 他說什麼難聽的話也不要給反應, 留些時間早點休息好過

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

差到甘、重留底為咩?

複式洋房

你老公個人仲係未成熟,所以你要好似湊仔咁湊佢

子爵府

畀面勳章

衰到貼晒地,

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

你形容到有D 似丁蟹 如果佢突然變成咁.我覺得佢有情緒病。做得夫妻,耐心D 同佢傾下。

男爵府

我都開始有點變成咁,好無奈,樣樣事都雞蛋裡挑骨頭....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

人生不如意,工作經濟壓力。
做夫妻要體諒~唔可以話離就離。要共同努力互相支持!

首頁

尾頁

跳至