自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kelvin(C.M.So) 發表於 18-11-15 16:18
但要我輸入安全碼,算我有哩怕怕,wechat唔知send左我哩資料料去邊?

我鼓起勇氣,用左香港信用卡登記,終於得左!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Kelvin(C.M.So) 發表於 18-11-15 16:29
我鼓起勇氣,用左香港信用卡登記,終於得左!

放下自在

大宅

wuwucancan 發表於 18-11-15 16:25
香港用到大6錢包內的人民幣嗎?因為我姪女比左D人仔我(在微信)想用但又冇大6咭:thi ...

你嘅意思即喺,即使我宜家收到人仔,唔代表拎上內地可以用到?咁搞鬼~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Kelvin(C.M.So) 發表於 18-11-15 16:38
你嘅意思即喺,即使我宜家收到人仔,唔代表拎上內地可以用到?咁搞鬼~~
...

唔係!佢想喺香港用國內錢包既人仔! 其實都唔難, 搵個朋友想增值人仔, 兌返港紙咪得囉!

放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

Kelvin(C.M.So) 發表於 18-11-15 11:57
又或者點都要申請國內銀行戶口?

我冇申請國內戶口但係我都有微信國內錢包支付。。。我係普通嗰啲人仔舖。。兌換左錢入落去微信錢包就可以
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

cattz288 發表於 18-11-15 16:44
唔係!佢想喺香港用國內錢包既人仔! 其實都唔難, 搵個朋友想增值人仔, 兌返港紙咪得 ...

即係始於冇大6咭係用5到?在香港用人民幣?

珍珠宮

seaheart88 發表於 18-11-15 16:51
我冇申請國內戶口但係我都有微信國內錢包支付。。。我係普通嗰啲人仔舖。。兌換左錢入落去微信錢包就可以 ...

乜野係普通人仔舖?5明

大宅

二三個月前都用唔到香港信用卡登記,今日又得左!可想言之,可能內地成日政策都有變,時得時唔得,但哩刻用香港信用卡登記就一定得,成功了,唔該哂大家~

大宅

Kelvin(C.M.So) 發表於 18-11-15 17:36
二三個月前都用唔到香港信用卡登記,今日又得左!可想言之,可能內地成日政策都有變,時得時唔得,但哩刻用 ...

之後甩左張卡,都仍然可以收發~ 掂!

瑪瑙宮

大廚勳章

wuwucancan 發表於 18-11-15 17:24
乜野係普通人仔舖?5明

找換店。。。我喺找換店比港幣佢兌換人民幣入落我微信錢包。。。一兩分鐘即時見到錢
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

香港用到大6錢包內的人民幣嗎?因為我姪女比左D人仔我(在微信)想用但又冇大6咭:thi ...

我又未試過香港用大陸錢包, 如果你返大陸, 其實好多商舖都有wifi, 又或者你Cap定個QR code 俾人掃你都用到

瑪瑙宮

大廚勳章

wuwucancan 發表於 18-11-15 17:24
乜野係普通人仔舖?5明

https://www.loholiday.com/2018/01/16/【實用教學】喺香港找換店為內地微信支付錢包充/
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

wuwucancan 發表於 18-11-15 17:23
即係始於冇大6咭係用5到?在香港用人民幣?

我記得d我記得有jm講過喺日本用唔到wechat拎唔到優惠! 所以估計香港商舖都用唔到! 不過你可以去莎莎果d試下
放下自在

象牙宮

seaheart88 發表於 18-11-15 18:11
https://www.loholiday.com/2018/01/16/【實用教學】喺香港找換店為內地微信支付錢包充/
...

佢想提現
放下自在

子爵府

非國內身份證登記,境外不能用國內錢包內的人民幣。

珍珠宮

seaheart88 發表於 18-11-15 18:03
找換店。。。我喺找換店比港幣佢兌換人民幣入落我微信錢包。。。一兩分鐘即時見到錢
...

但我現在是有$1000人民幣在微信想換番做港幣噃

珍珠宮

1010mum 發表於 18-11-15 18:57
非國內身份證登記,境外不能用國內錢包內的人民幣。

係law,我有千幾人仔在微信想在香港用

珍珠宮

cattz288 發表於 18-11-15 18:38
我記得d我記得有jm講過喺日本用唔到wechat拎唔到優惠! 所以估計香港商舖都用唔到! 不過你可以去莎莎果d試 ...

我姪女就係叫我在7仔或sasa用

水晶宮

wuwucancan 發表於 18-11-15 19:07
但我現在是有$1000人民幣在微信想換番做港幣噃

人仔過比朋友,朋友過番港幣比你咪得

象牙宮

ddkaka 發表於 18-11-15 19:20
人仔過比朋友,朋友過番港幣比你咪得

係囉! 咁多人都想增值!
放下自在

首頁

尾頁

跳至