北海道行程安排,仲有咩行

無話可說
|
第1日新千歲機場去小樽朝里溫泉,第2日遊覽小樽,余市之類,第3日去旭川,有時間去富良野,住旭川,第4日去動物園,第5日返札幌,第6日札幌加outlet,第7日去機場走人!行程好空,仲有咩行?
claudialuk2011
|
無話可說 發表於 18-11-15 11:56
第1日新千歲機場去小樽朝里溫泉,第2日遊覽小樽,余市之類,第3日去旭川,有時間去富良野,住旭川,第4日去 ...

咩月份?
要北有北,要南有南!
旅遊書幫到你
shinku
|
第1日新千歲機場去小樽朝里溫泉,第2日遊覽小樽,余市之類,第3日去旭川,有時間去富良野,住旭川,第4日去 ...

你呢個行程行程好空?!
你列既只係地區,
每個地區都可以去幾個唔同地方唔同景點,
我覺得一D都唔空喎!!!!
SheShehaha
|
回覆 無話可說 的帖子

我上網睇下遊記參考
無話可說
|
SheShehaha 發表於 18-11-15 15:09
回覆 無話可說 的帖子

我上網睇下遊記參考

其實係朋友將出發行程,我覺得空啫,我都諗住抄佢去!睇旅行社行程好遠,睇blog介紹冬天唔太岩
無話可說
|
shinku 發表於 18-11-15 13:58
你呢個行程行程好空?!
你列既只係地區,
每個地區都可以去幾個唔同地方唔同景點,

唔知呀,抄朋友行程,我就覺空
大笨鐘
|
有無睇地圖,你講嘅地點有幾遠?冬天北海道多數落雪或有積雪,車都唔行得快喎???
shinku
|
無話可說 發表於 18-11-15 15:16

咁你朋友實際去左呢D地區既乜野地方?
反正係抄既就抄曬啦。

你交通又打算點?
其實計埋交通既話,
行程唔空喎
|
無話可說 發表於 18-11-15 15:16

自己唔做功課!
|
shinku 發表於 18-11-15 15:39
反正係抄既就抄曬啦。

可以去到上bk 問law!
無話可說
|
大笨鐘 發表於 18-11-15 15:28
有無睇地圖,你講嘅地點有幾遠?冬天北海道多數落雪或有積雪,車都唔行得快喎???
...

有呀!最遠都係旭川!佢未知會唔會自駕,睇天氣先算喎
無話可說
|
shinku 發表於 18-11-15 15:39
反正係抄既就抄曬啦。

未出發 交通睇天氣,暫定自駕!我見佢寫得少地方嘛,但旅行社果d又太多,車程仲好長,唔岩
無話可說
|
claudialuk2011 發表於 18-11-15 15:51
自己唔做功課!

因為我都未決定去邊,同埋行程一向都係聽下人講,又睇下旅行社果d,左抄右抄架咋
shinku
|
無話可說 發表於 18-11-15 16:04
因為我都未決定去邊,同埋行程一向都係聽下人講,又睇下旅行社果d,左抄右抄架咋
...

上 google 查「北海道 遊記」或「北海道 行程」就可以有好多 idea ,
北海道其實好大,比一整個台灣仲要大,
就算係自駕都唔會去到好遠玩到好多地方,
你個行程差唔多啦,
集中諗左呢D地區可以玩乜先啦,有特定既景點先可以估算到自己有無時間再加景點,
否則比一堆地區你都無意義啦

wcpcelia    發表於 18-11-16 08:44
1928mickey
|
無話可說 發表於 18-11-15 16:03
未出發 交通睇天氣,暫定自駕!我見佢寫得少地方嘛,但旅行社果d又太多,車程仲好長,唔岩
...

冬天北海道日照好短,4點幾開始黑
大笨鐘
|
無話可說 發表於 18-11-15 16:02
有呀!最遠都係旭川!佢未知會唔會自駕,睇天氣先算喎

有無雪地駕駛經驗,決定自駕早 d 訂雪軚,不如你去 YouTube 睇吓北海道冬天駕駛情況再決定。我地就唔會雪地自駕啦!
SheShehaha
|
回覆 無話可說 的帖子

Blog春,夏,秋,冬都有架
kcpak
|
請問你幾時去呀?
無話可說
|
shinku 發表於 18-11-15 16:10
上 google 查「北海道 遊記」或「北海道 行程」就可以有好多 idea ,
北海道其實好大,比一整個台灣仲要 ...

明白要做功課,所以都係等佢去完返黎先諗
無話可說
|
1928mickey 發表於 18-11-15 16:26
冬天北海道日照好短,4點幾開始黑

舖頭會早收?