有東京溫泉酒店推介嘛? (望富士山)

LOVE074
|
1月生日去, 所以而家要訂定, 大家有推介嘛?
要有私家湯既
聽說有D溫泉酒店既私家湯非溫泉水,
有溫泉水的私家湯酒店嘛?

無限感激
rnchan
|
LOVE074 發表於 18-11-15 12:07
1月生日去, 所以而家要訂定, 大家有推介嘛? 要有私家湯既 聽說有 D溫泉酒店既私家湯非溫泉水,
1月生日去, 所以而家要訂定 : 好多人一年前已經訂定, 兩個月訂旺季已經係非常遲

東京本身就已經不是溫泉區, 又要私家湯、又要望到富士山 ... 建議你自己開返間, 一定超多人幫親.
shinku
|
要有私家湯既

東京無睇得到富士山既溫泉酒店,
先攪清楚自己想去邊,
要睇富士山既話應該去山梨既河口湖或神奈川既箱根
Siuchoi
|
回覆 LOVE074 的帖子

你可以search 下 japanican.com , 河口湖有很多溫泉旅館, 參考下唔錯的~
Joey8
|
要有私家湯既

啱去完河口湖住「秀峰閣湖月」當日入住不太好天,如天氣好一定好靚

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-11-19 16:28
babychin
|
要有私家湯既

河口湖住「秀峰閣湖月」房間內

sman
|
湖山亭,不過佢私人風呂並唔係温泉水,或者你睇下係隔離kukuna,間私人風呂好似係温泉水,但間酒店係裝修成南洋風,我唔like,你自己上網望下

wcpcelia    發表於 18-11-20 14:40
LOVE074
|
shinku 發表於 18-11-15 12:37
東京無睇得到富士山既溫泉酒店,
先攪清楚自己想去邊,
要睇富士山既話應該去山梨既河口湖或神奈川既箱根

YES, 會係東京出發2日1夜河口湖
LOVE074
|
Siuchoi 發表於 18-11-15 12:51
回覆 LOVE074 的帖子

你可以search 下 japanican.com , 河口湖有很多溫泉旅館, 參考下唔錯的~ ...

好呀, 多謝推介
LOVE074
|
Joey8 發表於 18-11-19 16:08
啱去完河口湖住「秀峰閣湖月」當日入住不太好天,如天氣好一定好靚

不太好天都好美喔~~請問對面看不清那個是富士山嘛?

LOVE074
|
babychin 發表於 18-11-19 22:17
河口湖住「秀峰閣湖月」房間內

謝謝分享呀
LOVE074
|
sman 發表於 18-11-20 02:16
湖山亭,不過佢私人風呂並唔係温泉水,或者你睇下係隔離kukuna,間私人風呂好似係温泉水,但間酒店係裝修成 ...

好美呀~~弱弱一問私人風呂非溫泉水, 所以是普通熱水嘛?

sman
|
LOVE074 發表於 18-11-20 11:02
好美呀~~弱弱一問私人風呂非溫泉水, 所以是普通熱水嘛?

係……普通會流轉既熱水,佢果度有間501號房,勁正,我住502就冇風呂,501就有風呂,個view冇得輸,但貴成二千蚊,係喎一,二月逢星期六日河口湖有煙火祭,今年我特登夾啱時間去,都好靚架

kekawai
|
我都plan 左1月中去,book左富士吟景,希望ok啦~
LOVE074
|
sman 發表於 18-11-20 14:23
係……普通會流轉既熱水,佢果度有間501號房,勁正,我住502就冇風呂,501就有風呂,個view冇得輸,但貴成 ...

嘩嘩嘩嘩嘩!!!!!!!!!超級超級多謝JM既報料呀!!! 原先冇打算要星期6/日去嫁 (好似再貴D)
而家再PLAN PLAN先~~
shannon_fky4186
|
kekawai 發表於 18-11-21 11:45
我都plan 左1月中去,book左富士吟景,希望ok啦~

富士吟景,我住過3次,住呢種房,正到唔想講野

記得試浸溫泉果層既按摩椅,好舒服咖

kekawai
|
shannon_fky4186 發表於 18-11-21 12:37

富士吟景,我住過3次,住呢種房,正到唔想講野 :t ...

多謝你d 相,睇落好正呀!
我都睇中佢有富士山+河口湖景,價錢又唔貴!(相比隔離果d)
我日頭玩完富士急就去浸+按!
Siuchoi
|
回覆 shannon_fky4186 的帖子

我兩星期後也去富士吟景呀~ 我第一次去, book 了新翼的和式房, 我好期待呀~