網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

smallamychan 發表於 18-11-16 10:18
點解你脾氣可以咁好,比著我已鬧爆佢祖宗

笑使我, 不過佢唔發我都沒辦法, 現在我才知原因。
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

sharonhwyc 發表於 18-11-16 02:16
我試過1次賣家唔想寄,
我直接同佢講,如果集運拒收,
運費我(買家)負責,

我下次會試, Thanks Sharon

男爵府

123ivy 發表於 18-11-15 23:52
Oh 原來是這樣, hkken04, thanks.

我12/11 遇到同一類似情況
無法, 有些店家會同你講若退運會要求係比運費, 有些是怎都不會運, 若是後者就無法啦.
至於要比押金,我就唔會啦,因為即使真係退返比你都幾麻煩,仲要睇下你係點比佢.
其實事實係集運真係有時會做多左野, 好似我有兩單就係送極都未到, 派件都話派左三日, 賣家問初時話到左,到我要求運輸比簽收, 佢而家又轉左延誤, 所以賣家仲要同我跟, 若果係國內買家,可能我自己已經直接打去運輸問, 唔駛經賣家.

大宅

可能賣家賣既係三無物品.
無生產商名稱,無工廠地址,無認證.
佢係站上吹成點,無人理.貨到就算用厠紙印張保用證都吹佢唔脹.係國內係谮規矩.

集運倉會出國,如有前科被投訴過者,免麻煩就不做

又有部份黑名單集運,經常被查車,現要求多多甘報關者,見到似禁品就拒,你個間集運應俾快递黑左啦.估係順ㄨ,多ㄨ,神ㄨ之流-總之要阿芝阿左報關既就少用.

邊幾間好用;費事俾人話打手,自己試!
我買中西藥,藥粉,外墙防水剂,電池,電路版,厨房食用醋,五加皮酒,物都無事.個賣家玩野,買野直接落單,第日唔發貨,退錢了事,同班夢鄰多事揾來搞!

大宅

佢地有買運費險架,你拒收無賺得多!你退錢佢仲賺得多.所以退錢理由咪聽佢講-老虎都話賣家缺貨,虛假發貨.

淘寶既假一賠拾係收拾班敗類唔係保障買家!

你甘填法,佢如果唔即刻發貨或退錢-罸起來連舖都要摺 !

琥珀宮

beebee1234 發表於 18-11-15 12:12
請問可否投訴佢,因再買已冇双11咁平。而且冇講唔發集運

其實佢地怕煩,通常見到集運地址,會叫買家問間集運收唔貨先,佢先發貨,冇可能有生意唔做。

琥珀宮

sohato 發表於 18-11-17 12:43
可能賣家賣既係三無物品.
無生產商名稱,無工廠地址,無認證.
佢係站上吹成點,無人理.貨到就算用厠紙印張保用 ...

你用邊間,可否pm,thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我啱啱先買咗32個棉被固定器,沒問題,已收貨,你試第二間吧

男爵府

wyl 發表於 18-11-17 18:31
我啱啱先買咗32個棉被固定器,沒問題,已收貨,你試第二間吧

Oh thanks wyl

可以share 你買到棉被固定器那間店link嗎? thanks

男爵府

sohato 發表於 18-11-17 12:52
佢地有買運費險架,你拒收無賺得多!你退錢佢仲賺得多.所以退錢理由咪聽佢講-老虎都話賣家缺貨,虛假發貨.

淘 ...

Thx sohato,
唉... 原來背後有咁多潛規則

「賣家缺貨,虛假發貨」收到. 若再遇到依D店, 會咁打。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

123ivy 發表於 18-11-18 03:44
Oh thanks wyl

可以share 你買到棉被固定器那間店link嗎? thanks

【被子固定器防跑被套被罩被芯固钉定被角扣 卡床单四角防滑夹被钉】https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.52492e8dFf96XM&id=578964547242&_u=iubfmvl4913

子爵府

越豐我見有人用
運磁石貼都無問題

賣家送唔送貨,
我每次下單前先直接旺旺問送唔送集運倉,
回應肯送先下單.

旺旺無回應,一般我都選擇唔買,除非只有那個真係好想要啦~

男爵府

ko3go 發表於 18-11-18 09:42
越豐我見有人用
運磁石貼都無問題

Ko, 除了留意賣家信譽level, 我之前只以為買唔買到樣嘢只要揀間好集運很送就得. 唔知道原來有些賣家不喜歡做集運買家生意, 現在知道會留意了

同埋我習慣每次比完錢會message 賣家交帶一下和提他是送去集運倉拜托他們包裝留意一下。當時他們見到又話收到沒問題會去做。故想不到第二天又話擔心貨物去不到集運倉。

男爵府

wyl 發表於 18-11-18 07:56
【被子固定器防跑被套被罩被芯固钉定被角扣 卡床单四角防滑夹被钉】https://item.taobao.com/item.htm?spm ...

wyl, 唔該曬你, 下一批我會去依到買, thanks

別墅

有咩所謂, 果D滿400減50既卷一樣有效, 取消左張單應該係有你jetso就真啦

子爵府

123ivy 發表於 18-11-18 12:34
Ko, 除了留意賣家信譽level, 我之前只以為買唔買到樣嘢只要揀間好集運很送就得. 唔知道原來有些賣家不喜歡 ...

會架!
試過訂造塊PP板
旺旺問賣家時賣家知係送香港,
直接和我講明唔不可選擇集運,叫我選擇由賣家安排順豐直接運落香港,運費到付。

男爵府

wyl 發表於 18-11-18 07:56
【被子固定器防跑被套被罩被芯固钉定被角扣 卡床单四角防滑夹被钉】https://item.taobao.com/item.htm?spm ...

Wyl,
你上次是買磁铁裝對嗎?

男爵府

我試過買部BD PLAYER送十隻BD碟, 賣家見係集運倉就話碟會拒收唔送, 我話無問題倉會收, 佢要我講明如果拒收我會比返運費佢, 我答應佢就發貨, 最後都收到

珍珠宮

123ivy 發表於 18-11-23 09:26
Wyl,
你上次是買磁铁裝對嗎?
我沒有問賣家,直接拍了32個(當然有磁鐵,因為那是解鎖的),他們就會發貨,我用66集運,貨物寫家品,就送到香港,沒有問題的。

男爵府

wyl 發表於 18-11-23 11:06
我沒有問賣家,直接拍了32個(當然有磁鐵,因為那是解鎖的),他們就會發貨,我用66集運,貨物寫家品,就送 ...

Thanks

首頁

尾頁

跳至