想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛收到瑋哥Email,我抽左36粒卵,有22粒受到精,得5粒雪到,請問係咪正常架?定算少?
Days 3有3粒,Days 5有1粒,Days 6有1粒,好擔心呀

大宅

zuniceso 發表於 18-11-15 12:22
剛剛收到瑋哥Email,我抽左36粒卵,有22粒受到精,得5粒雪到,請問係咪正常架?定算少?
Days 3有3粒,Days ...

你有多囊?雖然較小雪到,但都有5粒,希望你1take pass 。

我4月係瑋哥度做。抽左11粒,8粒受精,植入2粒鮮胎day3 8 grade 1 , 雪左 2粒day5 , 3粒day3 .

大宅

pkh0207 發表於 18-11-15 12:46
你有多囊?雖然較小雪到,但都有5粒,希望你1take pass 。

我4月係瑋哥度做。抽左11粒,8粒受精,植入2粒 ...

係呀,我有多囊,其實我唔係好明days 6同Days 5有咩分別,見到你有晒grade,我問佢果時,佢話days 3既grade好難話我知,仲話grade係唔重要,所以我都無問喇,你係咪days 3植入bingo左架?

大宅

pkh0207 發表於 18-11-15 12:46

我4月係瑋哥度做。抽左11粒,8粒受精,植入2粒 ...

點解佢地唔植days 5先既?

大宅

zuniceso 發表於 18-11-15 13:02
點解佢地唔植days 5先既?

因為我放鮮胎,唔係雪胎。
雪胎就會放day 5 先。
鮮胎瑋哥建議day3 。

大宅

係呀,我有多囊,其實我唔係好明days 6同Days 5有咩分別,見到你有晒grade,我問佢果時,佢話days 3既grad ...

係。我植入day3 2粒中2粒。
Day 5 其實會好過day6 .
Day 6 果粒其實係生長慢左小小,所以去左day6 .

護士唔會講grading , 植入果時會再見瑋哥,傾下植入邊粒,同時有張圖比返你,果張圖會有寫grading .

大宅

pkh0207 發表於 18-11-15 13:10
係。我植入day3 2粒中2粒。
Day 5 其實會好過day6 .
Day 6 果粒其實係生長慢左小小,所以去左day6 .

慢左反而係days 6呀,好難明呀
你就好啦,中晒2粒,我好驚全部都唔中呀
因為佢話我其他胚胎放棄既原因係因為生長得慢,好怕放入去都跟唔到進度又驚days 3&6成功率唔高,即係得番1粒

複式洋房

係呀,我有多囊,其實我唔係好明days 6同Days 5有咩分別,見到你有晒grade,我問佢果時,佢話days 3既grad ...

其實我問過,day6其實係發展得較慢的day5肧胎,但我覺得你唔好太在意個grade,唔好太介意有幾粒肧胎,我上次話放嘅嗰粒都話係最好,但最後又係化學咗,其實佢哋冇話去鑑定個grade,只係就咁睇佢哋嘅情況去定,所以唔好諗咁多,得嘅幾粒夠晒

大宅

zuniceso 發表於 18-11-15 13:15
慢左反而係days 6呀,好難明呀
你就好啦,中晒2粒,我好驚全部都唔中呀
因為佢話我其他胚胎放棄 ...

其實day5 既成功率都好高。
未交胎前,建議你可以浸下腳,介凍飲。暖下個子宮,都有助著床。

加油呀。其實要成功一粒就夠。唔駛多架。

大宅

5粒都靚就得,多未必好。

大宅

memechris 發表於 18-11-15 15:39
其實我問過,day6其實係發展得較慢的day5肧胎,但我覺得你唔好太在意個grade,唔好太介意有幾粒肧胎,我上 ...

我都想唔諗太多呀希望放一次就ok la

大宅

pkh0207 發表於 18-11-15 17:15
其實day5 既成功率都好高。
未交胎前,建議你可以浸下腳,介凍飲。暖下個子宮,都有助著床。

多謝你呀我都介緊凍飲,浸腳真係有幫助?我7/11抽完卵,而家諗緊12月放定1月放,其實一個月係咪應該都夠復原架?

大宅

mommy2015 發表於 18-11-15 17:46
5粒都靚就得,多未必好。

我都唔知係咪靚希望做一次成功啦
真係好精神折磨

大宅

zuniceso 發表於 18-11-15 17:59
真係好精神折磨

可以分裂到3days以上,都應該好strong。

大宅

zuniceso 發表於 18-11-15 17:58
多謝你呀我都介緊凍飲,浸腳真係有幫助?我7/11抽完卵,而家諗緊12月放定1月放,其實一個月係 ...

浸腳中醫話有效既。其實道理應該係想行血。
我果時有浸。話等bb間房暖d .

一個月身體夠復原,但如果你覺得身體未ready , 抖多個月先放做下運動準備充足d 先。希望好想見到你返來報喜

複式洋房

zuniceso 發表於 18-11-15 17:59
真係好精神折磨

加油呀,唔放棄就會成功

子爵府

貴精不貴多,我抽到12粒,只有2粒受到精,連雪嘅機會都無。兩粒放晒一粒Bingo,希望樓主都一take過。

大宅

mommy2015 發表於 18-11-15 18:01
可以分裂到3days以上,都應該好strong。

我而家迫自己平常心

大宅

zuniceso 發表於 18-11-15 18:35
我而家迫自己平常心

你一定得嘅,比啲信心。放鬆啲,relax! 平常心啦!諗少啲會好啲!

大宅

pkh0207 發表於 18-11-15 18:06
浸腳中醫話有效既。其實道理應該係想行血。
我果時有浸。話等bb間房暖d .

我自己就想早啲放啦,廢事精神折磨咁耐
如果成功一定番黎報喜呀多謝你

首頁

尾頁

跳至