生完BB之後個胸好似縮左,點算?

肥桃寶寶
|
唔知各位jm有無同感,生完bb之後個胸好似縮細左仲扁左好多咁
雖然C6無出聲講咩,但係我而家每日照鏡都覺得好無自信
著咩衫好似成個師奶咁嘅款,有無jm可以教我可以點做啊?
rachelchuchu
|
肥桃寶寶 發表於 18-11-15 14:54
唔知各位jm有無同感,生完bb之後個胸好似縮細左仲扁左好多咁
雖然C6無出聲講咩,但係我而家每日照鏡都覺得 ...

出去按下胸啦 按完會好啲 我之前去我果間果到按會慢慢脹翻有翻個胸型
kcm81283
|
jm係咪餵人奶? 聽人講餵完人奶之後收奶會搞到個胸縮細左
或者試下著d矯形內衣可能會d幫助
ICbaby
|

餵人奶呀?
好在我當年餵吾到人奶
生完反而升了2 cup
kcm81283
|
我生完之後身型身型都係走曬樣
重災區係個肚腩同胸,肚腩完全唔敢度肥左幾多啦
而且個胸都比起生BB之前下細左好多
我自己試過做運動凈係減到少少肚腩,不過對個胸部無咩幫助
都係仲係好扁
kit2004
|
餵人奶好多都係甘,我fd 真係平晒. 營養流失去晒呀b度難免.

我諗時間耐左或者會漲番少少.
肥桃寶寶
|
ICbaby 發表於 18-11-20 18:38
餵人奶呀?
好在我當年餵吾到人奶
生完反而升了2 cup

係啊 餵人奶始終對BB好d啊嘛
肥桃寶寶
|
kcm81283 發表於 18-11-21 16:17
而且個胸都比起生BB之前下細 ...

其實除左個胸,我生完之後大髀同patpat都肥左唔少
用過唔同方法點都收唔返去生之前,真心好灰

ICbaby
|
肥桃寶寶 發表於 18-11-22 19:08
係啊 餵人奶始終對BB好d啊嘛

餵人奶好辛苦、好有肯心!偉大啊!
Effyyam
|
我都係,好想知道有咩方法可以救番個胸(emoji)(emoji)(emoji)
littlebomami
|

可以出去做按胸tertment,刺激下乳腺.自己又偷下師,之后每日自己按摩胸部,尤其是乳線位(用少少力),會冇咁下垂。
cychan1992221
|
kcm81283 發表於 18-11-21 16:17
而且個胸都比起生BB之前下細 ...

我試過好努力做過一輪運動,係減到d
不過點都收唔返好似產前嘅狀態
後尾上網睇過post話會唔會係肌肉扯開左
之後即刻搵醫生檢查,好彩肌肉無事
不過同醫生傾完一輪,話我點減極都減唔到嘅關係
同埋我都想改善返個胸,咁所以最後索性做左個脂肪轉移

pigmei
|

剛生完一定跌晒,最好係做運動,會FIRM番
petpet1117
|
cychan1992221 發表於 18-11-26 15:22
後尾上網睇過post話會唔會係 ...

脂肪轉移? 係咩嚟?
cychan1992221
|
petpet1117 發表於 18-11-26 17:00
脂肪轉移? 係咩嚟?

即係將身體某部位嘅脂肪抽出黎,再轉移到另一個部位
我個時就將肚腩嘅脂肪轉移到胸部
agnesogg
|
cychan1992221 發表於 18-11-27 11:46
...

幾錢同埋個手術係點架?要開刀?脂肪會被身體吸番嗎?
meowsusu
|
去做豐胸啦,用儀器加手法應該救得番卦。
petpet1117
|
cychan1992221 發表於 18-11-27 11:46
...

請問過程係點樣? 要幾$ ?
肥桃寶寶
|
cychan1992221 發表於 18-11-26 15:22
後尾上網睇過post話會唔會係 ...

咁樣安唔安全架? 會唔會有排斥?可唔可以share埋你個醫生嘅資料比我?
wakanda
|
其實努力做下運動係減到少少,
但係你話要變返好似生之前真係有難度
我個陣真係減到好心淡,連C6都話唔緊要喇
不過我真係好唔甘心生完之後一世個身型走晒樣
所以最後就去做自體脂肪轉移,順便改善返個胸型