點解我唔係澳門人

bonnyye
|
李露眉 發表於 18-11-15 15:33
我有個朋友,又係香港,又係澳門,
又有美國
乜都有佢份 ...

美國有錢派?唔加稅已經偷笑
aliensss2008
|
FTR603 發表於 18-11-15 15:35
回覆 抹茶珍珠 的帖子

我地要留錢起人工島

真正倒落海

呢舊肥肉養活好多人了
Poyau
|
Sumyeema1 發表於 18-11-15 15:33
可以改名為豪門

豪門10k vs 鄉講4k
李露眉
|
artroboy 發表於 18-11-15 15:33
美國全球追稅喎

我意思係佢既身份
goat
|
artroboy 發表於 18-11-15 15:29
我唔羨慕,一個颱風已經可以搞到停市停水又多死傷,仲要出動解放軍才可以回復市面正常,可想而知政府幾不堪 ...
agree, 我慶幸自己唔係澳門人
大檸樂
|
冬瓜籽 發表於 18-11-15 15:28
澳門人也羨慕香港還有民主和港人的守規矩排隊,澳門多勞工和新移民,仲有千方百計嫁過去嗰啲,佢哋都有苦自 ...
X2 , 仲有個邊食個普通茶記分分鐘要50+,冇醫療冇交通冇讀書.....基層個班其實都幾慘!
se6b03
|
我唔羨慕,一個颱風已經可以搞到停市停水又多死傷,仲要出動解放軍才可以回復市面正常,可想而知政府幾不堪 ...

你呢d叫吃不到的葡萄是酸的。
artroboy    發表於 18-11-15 15:51
maymay220hk
|
邊恨得甘多
hellohelloruby
|
回覆 抹茶珍珠 的帖子

好正呀!
小倩
|
抹茶珍珠 發表於 18-11-15 15:19
澳門政府將「加碼」派錢 永久居民每人一萬元
https://hk.news.appledaily.com ...

留返啲錢做好基建防災仲好啦
susi1024169
|
Fion710 發表於 18-11-15 15:31
澳門特區政府都係享有民主自由,同香港一樣!

澳門有民主自由?睇下佢地遊行示威既新聞就知佢地已玩完
李斯特    發表於 18-11-15 16:36
熊之家
|

講得啱,我唔會羨慕
saralwm
|
我真係唔恨,佢地澳門自己有好多問題個政府都唔去處理,有苦自己知!
cbeyond
|
一場風災死咁多人, 一萬當掩口費。
有錢做好基本社會設施, 好過派完乜都唔做。
呢d錢, 一點也不羨慕。
mln
|
我反而覺得澳門個立法委員會好似係廢嘅,做唔到野。
tired
|
澳門政府係咪都搞吾掂基建架啦,派錢都幾好呀好過基建搞吾好又冇錢派
kitbebe
|
澳門玫府只識派錢其他一概唔理!! 有乜好羨慕??
cattz288
|
kitbebe 發表於 18-11-15 15:55
澳門玫府只識派錢其他一概唔理!! 有乜好羨慕??

咪囉~真係少做少錯?
artroboy
|
李露眉 發表於 18-11-15 15:43
我意思係佢既身份

咁你要計埋佢地97年前生既有埋葡籍Tim,雖則未必用。好過度縮英國鬼。
chengcheung
|
如果我係澳門人會寧願政府唔派錢整好排水渠道系統,澳門只要落幾個鐘頭雨就會周圍都水浸,雨季隨時都會浸到上膝頭