自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我寧願係香港人,起碼打風時唔洗成日驚度度水浸

伯爵府

畀面勳章

peggy 發表於 18-11-15 16:43
澳門個2間醫院,(私家)一間謀財,(政府)一間害命。

咁驚嚇

大宅

回覆樓主:

各有前因,莫羨人。

侯爵府

mln 發表於 18-11-15 15:54
我反而覺得澳門個立法委員會好似係廢嘅,做唔到野。

我地個垃圾會咪又係差唔多, 仲幫倒忙添, 果班有理無理反左先, 最叻叫人引咎辭職

侯爵府

kkvicky 發表於 18-11-15 16:15
點會冇醫療冇交通冇讀書?妳講呢三㨾都有津貼,新聞有講。

咪係law, 點解某d jm 講到澳門成個死城咁. 無民主, 無自由, 無醫療, 無交通, 無書讀, 唔通佢地講既澳門, 唔係我外家住果個澳門 , 我d親人上述所講既樣樣都有喎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

澳門年年派錢都有一埋人葡萄....酸到呢......

每個地方都有自身問題,香港唔派錢,打風一樣有地方水浸,唔派錢應該無這個基建問人地一樣有人遊行一樣可以表達自己意見,不過當然無香港咁爆掉磚/放火/襲警啦,這樣香港市民表現就「出息」過澳門。

大宅

小李子 發表於 18-11-15 21:28
“冇醫療冇交通冇讀書” …… 你唔好亂up當秘笈啦 我喺澳門住咗幾十年,你講呢三樣,澳門全部 ...

醫療好到mook 隻智慧齒都要去香港囉

我朋友澳門人,佢mook智慧齒政府比錢去香港mook

子爵府

其實好多冇糸到住,冇交稅各樣。都有....甘對交左個d又吾公平。糸米甘解

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

如果我係澳門人都幾好,求其讀完書入賭場做,唔駛煩

珊瑚宮

artroboy 發表於 18-11-15 15:30
我比較希望林鄭換走個波多過個忠。

可以加返標點嗎?

伯爵府

子爵府

bing-jing 發表於 18-11-15 22:32
可以加返標點嗎?
有句號

侯爵府

小李子 發表於 18-11-15 21:28
“冇醫療冇交通冇讀書” …… 你唔好亂up當秘笈啦 我喺澳門住咗幾十年,你講呢三樣,澳門全部 ...

我真係好懷疑果幾個jm去過澳門未

水晶宮

saralwm 發表於 18-11-15 15:49
我真係唔恨,佢地澳門自己有好多問題個政府都唔去處理,有苦自己知!

我都係咁話, 政付派錢都係冚住佢地把口啫

男爵府

樣禾糖 發表於 18-11-15 22:26

我朋友澳門人,佢mook智慧齒政府比錢去香港mook:swe ...

你朋友嘅 case 我唔評論,因我唔知頭唔知路,就唔會喺度亂up當秘笈囉
不過我可以話你知,我早幾個月都喺澳門度 mook 咗隻智慧齒!不過我冇你朋友咁幸運,有政府比錢佢去香港 mook。我係自己真金白銀喺澳門牙醫度 mook 嘅

侯爵府

樣禾糖 發表於 18-11-15 22:26

我朋友澳門人,佢mook智慧齒政府比錢去香港mook:swe ...

每年仲有幾千蚊學習津貼(用黎報讀課程), 用黎報考車牌, 好似話報yoga班都得添呀

大宅

小李子 發表於 18-11-15 22:41
你朋友嘅 case 我唔評論,因我唔知頭唔知路,就唔會喺度亂up當秘笈囉
不過我可以話你知,我早幾 ...

佢隻牙應該係special case, 澳門攪唔掂呀政府幫佢埋單,$18000,佢亞爸係公務員,我唔知有冇關係啦。

珍珠宮

baby_yee 發表於 18-11-15 22:41
我都係咁話, 政付派錢都係冚住佢地把口啫

區區一萬就冚得住把口,我覺得唔會吧,人地依家入息中位數係萬九,閒閒地揾份工都2,3萬

大宅

esther_fong 發表於 18-11-15 22:44

每年仲有幾千蚊學習津貼(用黎報讀課程), 用黎報考車牌 ...

咁我唔清楚,學習多d都係好事

男爵府

樣禾糖 發表於 18-11-15 22:44
佢隻牙應該係special case, 澳門攪唔掂呀政府幫佢埋單,$18000,佢亞爸係公務員,我唔知有冇關係 ...

原來係 special case!咁你就唔好講到喺澳門 mook 隻智慧牙都要過香港啦 澳門地方咁細,醫療設施同案例當然冇香港d大醫院咁好啦!但澳門政府肯比錢佢過香港做,呢d係咪醫療福利呀

首頁
45678...12

尾頁

跳至