其實有皺紋,搽cream係咪已經無咩用?

ylho9406
|

虎紋愈黎愈明顯呀~~~係咪點都係做機先清得到?
鰻魚仔
|
打針填充最直接
ylho9406
|
鰻魚仔 發表於 18-11-15 16:06
打針填充最直接
Botox? 但係最近BOTOX出左事 我唔敢打~
鰻魚仔
|
ylho9406 發表於 18-11-16 14:27
Botox? 但係最近BOTOX出左事 我唔敢打~

第一Botox唔係填充呀!
第二,果件事,係咪因botox 引起,都未查清楚
ylho9406
|
鰻魚仔 發表於 18-11-16 14:33
第一Botox唔係填充呀!
第二,果件事,係咪因botox 引起,都未查清楚
但填充始終係打野入去皮膚到 怕會有D咩反應
鰻魚仔
|
ylho9406 發表於 18-11-16 14:39
但填充始終係打野入去皮膚到 怕會有D咩反應

反應咪即刻靚左攞
Lee啲唔係新嘢,你上網查下了解先啦
ylho9406
|
鰻魚仔 發表於 18-11-16 14:41
反應咪即刻靚左攞
Lee啲唔係新嘢,你上網查下了解先啦
好呀 我做下research先~ JM有無聽過無針埋線依排好hit咁
鰻魚仔
|
ylho9406 發表於 18-11-16 14:42
好呀 我做下research先~ JM有無聽過無針埋線依排好hit咁

有听過呀,不過隔山打牛始終效果比較打針/埋線的效果打折,舉例,你可能要畀8萬元做大半年機,先等於兩萬元(打針/埋線)的一半效果
ylho9406
|
鰻魚仔 發表於 18-11-16 14:58
有听過呀,不過隔山打牛始終效果比較打針/埋線的效果打折,舉例,你可能要畀8萬元做大半年機,先等於兩萬 ...
JM你好似都有研究過下喎~填充係咪做完要等一排先唔會腫? 同埋我想問痛唔痛架?
鰻魚仔
|
ylho9406 發表於 18-11-16 15:06
JM你好似都有研究過下喎~填充係咪做完要等一排先唔會腫? 同埋我想問痛唔痛架?
...

填苦紋唔腫架,痛方面,普通打針咁攞
yingying貝
|
鰻魚仔 發表於 18-11-16 14:58
有听過呀,不過隔山打牛始終效果比較打針/埋線的效果打折,舉例,你可能要畀8萬元做大半年機,先等於兩萬 ...

你講得有道理喎,咁如果我眼肚有d乾紋細紋,咁打thermage得唔得呢?定係要打針?有咩可以打眼肚靜態乾汶?
bettywong80
|
我完本有條深的虎紋在咀邊,厚fu cetaphil cream 同dr Kendrick collagen mask 無咗
眼下有時好多細紋,又係厚fu cetaphil cream and face oil (eg clarins double serum and Kiehls night oil) 又係無咗。
但一懶查少d野在塊面又會再出來
|
ylho9406 發表於 18-11-15 15:37
虎紋愈黎愈明顯呀~~~係咪點都係做機先清得到?

Luminesce 幹細胞精華液

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bettywong80
|
最近打了一次Hifu, 能量太強,打死了咀下神經缐,無了知覺
以後不敢再做醫學美容
happylife1210
|
bettywong80 發表於 18-11-16 18:20
最近打了一次Hifu, 能量太強,打死了咀下神經缐,無了知覺
以後不敢再做醫學美容 ...

係咪只係暫時冇知覺咋?有冇去睇醫生呀?
bettywong80
|

回覆 happylife1210 的帖子

已numb 了兩個月範圍不大,只是一半下唇
今天比起兩個月前有dd改進,但未康復。未睇醫生。進食時有輕微影響

ylho9406
|
3308 發表於 18-11-16 18:20
Luminesce 幹細胞精華液

之前有人講過依個brand " 用左有毒美容產品慘遭毀容" 大家睇下
https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=19878720

ylho9406
|
鰻魚仔 發表於 18-11-16 15:19
填苦紋唔腫架,痛方面,普通打針咁攞
係咩?我以為要隔幾日先好番~
ylho9406
|
yingying貝 發表於 18-11-16 17:35
你講得有道理喎,咁如果我眼肚有d乾紋細紋,咁打thermage得唔得呢?定係要打針?有咩可以打眼肚靜態乾汶? ...
thermage我都有聽過...唔知無針埋線得唔得呢?
ylho9406
|
bettywong80 發表於 18-11-16 18:20
以後不敢再做醫學美容 ...
OMG....係唔係HIFU用既能量太大?