我估呢到好多人話唔好

hellomiki
|

https://hk.mobi.yahoo.com/home/澳門連續12年派錢 明年永久居民每人獲1萬-072629557.html

應該好多人話澳門派錢唔好,香港唔好學
BK2002
|
hellomiki 發表於 18-11-15 16:18
https://hk.mobi.yahoo.com/home/澳門連續12年派錢 明年永久居民每人獲1萬-072629557.html

:waha ...
派錢梗係唔好學啦~嘥鬼哂
好應該攞哂D錢掉落咸水海, 填到滿為止
好酸~
hellomiki
|
BK2002 發表於 18-11-15 16:21
好酸~

曲?
A_lcy
|
好酸~

你目光放得咁哂長,俾大量掌聲你
mariefish
|
好酸~

Poyau
|
越派越多
MM2H
|
大把居港澳門人會話好.....
超級特務
|
回覆 BK2002 的帖子

可以填多個賭場出黎
做個靚太
|
好酸~

哇~好有見地!
KKKKit
|
派錢只係小恩小惠,無真正解決民生問題
芒果米池
|
KKKKit 發表於 18-11-15 16:58

呢度嘅民生都唔見得有改善
樣樣都收費解決
連小恩小惠都冇
wing_wing912
|
好酸~

填飽佢
南丁媽咪
|
MM2H 發表於 18-11-15 16:51
大把居港澳門人會話好.....

我有朋友移左民
都會返黎探親順便去拎
tester5
|
hellomiki 發表於 18-11-15 16:18

:waha ...
合資格既就應該去拎,唔通同錢有仇咩?
我又冇份,冇咩意見。是鬼旦啦~

|
KKKKit 發表於 18-11-15 16:58

派唔派錢都冇解決民生問題!!周街垃圾,周街食煙,醫療、住屋、講環保搞到一塌糊塗

pixelskin
|
香港下年都會派4千蚊,但要過5關斬六將先拎到,左減右扣,最後都無份

Omae
|
派錢比 150 個單程証, 叫佢地唔好來香港
dordorcat
|
之前有個post講關於派錢, 勁多愛港之星話個個位媽媽貪錢 我忘了咩post

我就真係羨慕澳門同包可以有錢拿, 真係, 民生有改善嗎?垃圾徵費第時都係冇用, 大家小心高空襲物
cyhin
|
香港正苦梗係唔好派錢啦,留返啲錢呢填曬成個維港, 名都幫佢起埋,叫維多利亞島!
hellomiki
|
pixelskin 發表於 18-11-15 17:42
香港下年都會派4千蚊,但要過5關斬六將先拎到,左減右扣,最後都無份

政府睇人而派,咪搞到分化又亂