自由鳥好用嗎?

ernniechow
|
係咪45元月費就有5G数據用?
cy101
|
邊有咁平,好似$90!
christinefh
|
ernniechow 發表於 18-11-15 16:37

45蚊系500MB 90蚊先系5G
wcpcelia    發表於 18-11-15 17:20
koey_0611
|
我都想試下 又不用簽約
Amy1974
|

回覆 ernniechow 的帖子

收唔到。收到。收唔到。收到。收唔到。收到。

數記收到嘅地方佢就收得到,數記收唔到嘅地方,佢都收唔到。

我們明白了!你明白了嗎?

咁講啦,每個網絡都有盲點。如果你用開手機嘅地方,掃到有數記嘅信號,或者用開佢個網絡都收得幾好嘅。以收費嚟講,係幾抵用嘅。

想知道,可以 PM 問下我。
yuensiu
|
用左1個月暫時覺得唔錯
仔用500mb,我月用5gb,可以過數據比仔
wan_sosin
|
我比小朋友用,無問題,價錢係4X
oiyau2005
|
ernniechow 發表於 18-11-15 16:37

自由鳥入以下link,用$90 plan或以上,第二丶四個月有額外2G,無須簽約,可互傳數據,有個group可以互借數據。

推薦碼:LVATU

https://www.birdie.com.hk/birdie/93478/jsp/share.jsp?go=subscribe&ref=LVATU&lang=zh

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cy101
|
oiyau2005 發表於 18-11-15 19:22
自由鳥入以下link,用$90 plan或以上,第二丶四個月有額外2G,無須簽約,可互傳數據,有個group可以互借數 ...

其實我唔明點互借數據? 對方我唔識喎, 點sure 我有需要時, 對方會借? 再者, 如果自己係月月啱啱好嘅人, 唔多機會可借出, 咁咪唔係幾好!!
oiyau2005
|
cy101 發表於 18-11-15 20:42
其實我唔明點互借數據? 對方我唔識喎, 點sure 我有需要時, 對方會借? 再者, 如果自己係月月啱 ...

其實一個group,如唔夠數據可響個group入面問,有多又會叫人代存,全部有借有還,亦間中有人數據多豪出嚟。

冇人會理你有冇曾經借過,總之有需要就響個group問
cy101
|
oiyau2005 發表於 18-11-15 20:48
其實一個group,如唔夠數據可響個group入面問,有多又會叫人代存,全部有借有還,亦間中有人數據多豪出嚟 ...
即係義氣仔女講個信字!!
oiyau2005
|
cy101 發表於 18-11-15 20:50
即係義氣仔女講個信字!!

個app有傳送接收記錄,如借咗唔還實比人放上group唱死,走唔到數
cy101
|
oiyau2005 發表於 18-11-15 20:52
個app有傳送接收記錄,如借咗唔還實比人放上group唱死,走唔到數

cattz288
|
oiyau2005 發表於 18-11-15 20:48
其實一個group,如唔夠數據可響個group入面問,有多又會叫人代存,全部有借有還,亦間中有人數據多豪出嚟 ...

想問如果唔夠係慢速定無得用? 想幫老人家由儲值咭轉去有得上網!
oiyau2005
|
cattz288 發表於 18-11-15 21:01
想問如果唔夠係慢速定無得用? 想幫老人家由儲值咭轉去有得上網!
...

用到但變蝸牛,WhatsApp wechat 冇問題,相會load得好慢

cattz288
|
oiyau2005 發表於 18-11-15 21:13

用到但變蝸牛,WhatsApp wechat 冇問題,相會lo ...

咁ok喎!謝謝! 老人家簡單whatsapp咋!thx
852BB
|
oiyau2005 發表於 18-11-15 19:22
自由鳥入以下link,用$90 plan或以上,第二丶四個月有額外2G,無須簽約,可互傳數據,有個group可以互借數 ...

邊到看到group?
oiyau2005
|
852BB 發表於 18-11-15 23:31
邊到看到group?

App入面個forum會有人開

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊