眉筆好用還是眉粉?

mypineapple
|
一直用開筆,想試粉,好用嗎?
pui-e
|
Bobbi 眉粉自然,無咁實色
茄子
|
mypineapple 發表於 18-11-15 17:10
一直用開筆,想試粉,好用嗎?

好!平平地kiss me heavy rotation已好好用,值得一試。最好配支薄的斜角掃,眉尾會劃得俐落D!
miniyan
|
我2樣都有用
用筆畫眉型, 眉粉補色
出黎效果好自然ga

眉粉推薦買kate
wcpcelia    發表於 18-11-16 09:08
pixelskin
|
我鐘意眉粉自然d
眉筆畫出來條眉好實,可能我唔識畫
豬C9
|
眉筆係勾畫眉型 ,眉粉係填色。如果眉毛較稀疏就眉粉。本身眉毛唔疏就眉筆都足夠。
SuperChanB
|
我係眉gel+眉筆+眉粉
KK512
|
請問有冇可keep到一日嘅眉筆或眉粉推介??
pinkochang
|
眉粉~~我盒眉粉可以用埋嚟打陰影用
Ivan1023
|

回覆 mypineapple 的帖子

依家去美臉店霧眉,無劃好耐,條眉自然又靚,雖然洗左千幾蚊得2年多貨仔,2年幾後再諗。
真係方便快捷,唔洗日日畫,又驚游水會甩色。。。
bbkq
|
回覆 Ivan1023 的帖子

係咪好痛,會損了。好似紋身咁原理。
Smallraindrop
|
我用BB 眉粉加佢支掃

Ivan1023
|
回覆 bbkq 的帖子

好似比針吉咁,但佢揸左D野唔多痛,係初時整完頭1星期會深色D,待佢脫皮後就超自然,我小朋友問點解條眉出左咁多毛毛,我本身無嘜眉
茄子
|
pinkochang 發表於 18-11-15 17:46
眉粉~~我盒眉粉可以用埋嚟打陰影用

我都係!我冇染髮,以前用kate,而家用heavy rotation 03色(比kate自然),两盒都用埋打陰影,超自然!
如晶
|
KK512 發表於 18-11-15 17:40
請問有冇可keep到一日嘅眉筆或眉粉推介??

dejavu眉粉筆好好用,last到全日,但又唔會好似平時d眉筆畫出黎好硬

babynetnet
|
個人覺得眉粉好用D!
mami42
|
Smallraindrop 發表於 18-11-15 17:52
我用BB 眉粉加佢支掃

我都係呀!
mywl
|
茄子 發表於 18-11-15 17:21
好!平平地kiss me heavy rotation已好好用,值得一試。最好配支薄的斜角掃,眉尾會劃得俐落D!
...

請問邊度有kiss me heavy rotation
茄子
|
mywl 發表於 18-11-16 03:43
請問邊度有kiss me heavy rotation

卓悦、莎莎、千色店等都有。
mypineapple
|
茄子 發表於 18-11-15 17:21
...

謝謝