34週落盤

Ssstellap
|
而家34wks2, 琴日返健康院檢查話已落盤, 仲落得幾多下..

請問34wks叫唔叫早? 好驚佢會早出黎..

7個月已調頭, 8個月就落盤..

最近FEEL到3角位愈黎愈痛.. 好似好腫咁.

預產期係12月中..

有無JM有同樣情況?
newbieC9
|
Ssstellap 發表於 18-11-15 17:42
而家34wks2, 琴日返健康院檢查話已落盤, 仲落得幾多下..

我而家33w6,上個月見私家醫生話已經調頭不過未落盤,聽日QE產檢。無照ultrasound 都知落咗盤未?

呢排都覺bb喺三角位成日轉咁

我要做媽媽
|
我覺得都算早,咁醫生點講?
Ssstellap
|
newbieC9 發表於 18-11-15 19:35

我而家33w6,上個月見私家醫生話已經調頭不過未落盤,聽 ...

佢地摸完話落左盤 跟住都有拎部細機幫我照超聲波呀

我feel到bb係3角位係咁鑽 有刺痛感
Ssstellap
|
我要做媽媽 發表於 18-11-15 19:37
我覺得都算早,咁醫生點講?

醫生話34wks差唔多 但我覺得早呀

同埋成日假宮縮 扯到個肚好實好痛
ipcs
|

我都係34至35週倒就話我BB頭落左盆,但我最後39w1先生佢出來。
落唔落盆嘅意思只係BB個頭卡住左唔會再調返上去,但同早生無關。
bchuma
|
落盆唔代表一定會生呀
Nbs
|
落盤唔等於會早/ 生得。
hamsterma
|

唔早,我個陣35週落盤結果40+要催生
Ssstellap
|
hamsterma 發表於 18-11-16 09:22
唔早,我個陣35週落盤結果40+要催生

咁都好啲⋯ 我book左38週開刀
haha748494
|
正常吖,準媽媽可以覺得個肚有D墜墜地。到懷孕後期會覺得攰。
cookingbaby
|
覺得早呀。好似話唔夠37週出世都算早產嘅.
我要做媽媽
|
回覆 Ssstellap 的帖子

我都覺得有小小早,咁你就儘量咪郁太多喇,多D休息
Ssstellap
|
haha748494 發表於 18-11-16 15:18
正常吖,準媽媽可以覺得個肚有D墜墜地。到懷孕後期會覺得攰。

仲覺得陰部好腫好痛 行路開始要張大小小雙腿行⋯

Ssstellap
|
cookingbaby 發表於 18-11-16 17:52
覺得早呀。好似話唔夠37週出世都算早產嘅.

希望我點都捱到37週先出黎啦 我今次第2胎 第1胎就完全無感覺 37週3生左大仔⋯

尼胎真係辛苦好多,尼啲情況都係我第一胎未經歷過
Ssstellap
|
我要做媽媽 發表於 18-11-16 22:04
回覆 Ssstellap 的帖子

我都覺得有小小早,咁你就儘量咪郁太多喇,多D休息

返工都係坐係到 但一起身個下就好辛苦 同密密想去廁所
RubyYu07
|
落盤唔一定係準備要生,希望阿b乖乖等到足月先出來
Ssstellap
|
RubyYu07 發表於 18-11-18 17:08
落盤唔一定係準備要生,希望阿b乖乖等到足月先出來

我都係希望佢足月先出黎⋯ 愈黎愈辛苦
RubyYu07
|
Ssstellap 發表於 18-11-18 17:10
我都係希望佢足月先出黎⋯ 愈黎愈辛苦

後期係辛苦了,加油啊!好快就卸貨!
wsyggk
|

我都係30 week已調頭,但我唔知佢落咗盤未,醫生無講。