自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

pui-e 發表於 18-11-15 18:25
上網睇網業好似好專業,謝謝樓主通知

佢個網頁是甚麼?

侯爵府

sandybabys 發表於 18-11-15 17:56
某日我馬桶塞咗,搞左成日都搞唔到係網上GOOGLE通渠見到有間FACEBOOK叫通渠師傅幫手.點知惡夢就黎啦:有兩個 ...

班衰人好過去搶,自己通,之前有jm介紹通渠大砲深水埗2xx/1支,我都淘左88人仔1支,以後自己通

伯爵府

非常同情你,幫推

男爵府

回覆樓主:

up

子爵府

同情樓主, 不過39800真唔諗都唔諗就比?

男爵府

回覆樓主:

揾緊料嘅記者,快做野啦

男爵府

點解屋企人話唔追究既?咁4萬佢地做咗咩工程?明白你好難受,嗰D人真係無良心。

珍珠宮

sandybabys 發表於 18-11-15 17:56
某日我馬桶塞咗,搞左成日都搞唔到係網上GOOGLE通渠見到有間FACEBOOK叫通渠師傅幫手.點知惡夢就黎啦:有兩個 ...

之前這裡已經有位媽媽中招,喺呢度呻過喇!
這位媽媽當時被騙九千幾近一萬。
當時已經很多JM 們發言。

班騙徒太可恥!乘人之危,騙錢,仲搞人哋屋企!!

Poyau    發表於 18-11-16 00:11

男爵府

PaPa 發表於 18-11-15 22:32
佢個網頁是甚麼?
#一樓有講

珍珠宮

2018復活節勳章

Push

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

早排咪有幾個post 講上網搵通渠係呃人囉!打所有不同電話都係同一個人椄。
你大拿拿未整好就比晒錢人地?4萬,其實裝修過成個厠所都得。
呢D人應該繩之於法。

男爵府

下次塞渠,試下問留下管理處,仲有幾間可以比較

大宅

回覆樓主:

陰公

珍珠宮

2024年龍年勳章

幫推
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

HoshiSora 發表於 18-11-15 22:52
之前這裡已經有位媽媽中招,喺呢度呻過喇!
這位媽媽當時被騙九千幾近一萬。
當時已經很多JM 們發言。

我也差D中伏,不過好彩上bk睇下,堅持最多$2500,我話比唔起錢叫他執嘢走,結果$2500成交。

子爵府

呢D福乖一定比天收

男爵府

回覆樓主:

幾皮??樓主做乜咁傻?呢d嘢我一定揾男人搞,佢哋至鐘意呃女人

珍珠宮

jihappyma 發表於 18-11-15 23:21
我也差D中伏,不過好彩上bk睇下,堅持最多$2500,我話比唔起錢叫他執嘢走,結果$2500成交。
...

洋房

我之前有個朋友住在港島都搵過佢地中過伏啦… 我個朋友本身淨係塞左一個坐廁 之後在網上搜尋google找通渠之後搵到呢間通渠公司叫做湯師傅電話64140718。 上到來兩個都係後生仔... 我朋友同我講話佢哋一上來就話用六百蚊通渠一種儀器試咗先。試咗唔夠五分鐘之後就話唔得了, 跟住就話要用第二部通渠儀器加多九百蚊即係成為1500蚊去做。 當時我朋友誤解左以為佢哋包通之後就畀佢哋去做。 點知做多左三個字之後又話做唔到, 之後這兩名通渠師傅就同我朋友講話外牆喉管淤塞要在出面做, 之後我朋友問佢哋是否又要再加錢, 通渠師傅就答當然要啦畀咗幾個價錢佢參考, 一個最平嘅方法都要九千蚊, 只包通沒有保養, 第二個方式會好一點就要一萬八千元左右, 第三個方式話要大搞徹底通乾淨曬整條喉管污糟物又話要清鐵鏽又話要擴大番條渠就要三萬元正左右。 當時我朋友覺得好奇怪,因為佢屋企的喉管在外牆出面的全部都是膠喉何來是鐵渠之後佢請教師傅問佢點解會係鐵渠淤塞, 之後師傅就答佢入場條喉管係鐵外邊先係膠喉, 但我朋友只不過係一個女仔佢咩都唔識之後佢就打電話問佢嘅裝修師傅, 之後師傅同佢講話冇可能佢嘅喉管全部都係用膠因為當時係佢幫佢屋企裝修的未見過會有鐵喉, 之後我朋友就知道這係一個騙局之後就請這兩位師傅離開。 跟住這兩名師父就問佢係咪價錢問題便宜一點比她, 之後我朋友都話唔做請佢哋離開佢屋企, 之後這兩名通渠師傅就跟我朋友說要收返做過嘅費用1500蚊, 我朋友就同佢哋說他的網站寫著不成功不收費。 之後佢哋就話點都要收返千五蚊先肯離開。 我朋友就話得佢一個在屋企好危險之後怕咗佢哋就照畀咗1500蚊打發佢哋走。 佢哋走前仲兇神惡煞咁鬧佢 之後我朋友同我哋分享以後都不敢在網上找通渠了。 通一條渠幾百蚊就話正常啫大拿拿話通一條渠都要萬萬聲點畀佢哋。 現在網上的通渠師傅真係非常過份。 開天殺價!
多謝樓主分享出嚟我都係路過想返起我朋友這件事先講返出嚟費事再有下一個受害者中伏。 想唔到這間通渠公司有其他咁多分類嘅網站都係同一人來真係好恐怖 應該嚟嚟去去都係一個人聽聲接單~ 廣大市民小心吧!
希望香港嘅執法機構可以快將他們繩之於法給市民一個公道

禁止訪問

首頁
12345...12

尾頁

跳至