潑水節去曼谷會晤會係街比人潑到濕晒?

38mandy
|
想復活節前帶小朋友去曼谷,但撞正潑水節,出街會晤會比人潑到濕晒?
wingyee_ma
|
我都想知

姸媽
|

rnchan
|
38mandy 發表於 18-11-15 18:28
想復活節前帶小朋友去曼谷,但撞正潑水節,出街會晤會比人潑到濕晒?
一落機, 就已經被入境處、海關的人潑 ...
38mandy
|
rnchan 發表於 18-11-15 23:00
一落機, 就已經被入境處、海關的人潑 ...

咁誇張
無話可說
|
會濕,不過局限地區,又未去到周街比人潑既
yukkisharon
|
前年潑水節去過,我同你講一定濕,因為我搭搭下tuk tuk俾人兜盤水車埋泥
wcpcelia    發表於 18-11-22 17:08
yukkisharon
|
同埋個段時間好多鋪頭都休息,連水門雞飯都無得食
yuensiu
|
yukkisharon 發表於 18-11-22 11:06
前年潑水節去過,我同你講一定濕,因為我搭搭下tuk tuk俾人兜盤水車埋泥
...

咁大獲
我仲見2020年復活節好似又係撞正潑水節
yukkisharon
|
yuensiu 發表於 18-11-22 11:38
咁大獲
我仲見2020年復活節好似又係撞正潑水節

其實d泰國人向你潑水係祝福你嘅意思…潑左無得嬲佢地不過d水嘅乾唔乾淨就不得而知啦
yuensiu
|
yukkisharon 發表於 18-11-22 17:04
其實d泰國人向你潑水係祝福你嘅意思…潑左無得嬲佢地不過d水嘅乾唔乾淨就不得而知啦: ...

因為都有考慮2020年復活節同小朋友去。
可能要避開潑水節個幾日先好出發。
喧嘩
|
我專登買左機票, 今年潑水節去玩, 舖頭唔開咁大獲? 咁點算
YY1101
|

D 泰人係在車尾
開住車
咁啱路上遇上就濕
leungsyhk
|
曼谷主要商場唔會休息, 但D街邊鋪會關門, 因為潑水節即泰國人新年, 佢地會返鄉下過年, 主要街道會封路比人玩, 到時行個D地方要預濕既準備!
Koala_Chu
|
我反而想潑水節去玩吓, 可惜時間就唔到