去澳洲讀書

irenengnsl
|
請問IELTS 要有幾多分才可以過去的?
cy101
|
唔知你讀咩, 最少都要5.5 , 最高可以去到7, 要自己上網睇到心儀嘅咩要求!!
tsung
|
irenengnsl 發表於 18-11-15 18:58
請問IELTS 要有幾多分才可以過去的?

間間大學收生要求不同,最好向個別院校查詢
Poyau    發表於 18-11-16 02:36
callmebabe
|
cy101 發表於 18-11-15 20:46
唔知你讀咩, 最少都要5.5 , 最高可以去到7, 要自己上網睇到心儀嘅咩要求!!

最高係7?
akvbi
|
我女上年過去讀中學唔使考,應該直接大學先要考。今年我fd個仔去讀foundation 都唔使考。
wcpcelia    發表於 18-11-17 10:38
太平公主
|
我當年 University of Queensland 收6.5 ,Queensland University of Technology 收6 , Griffith 聲稱最低要求收6 , 但我有同學5.5 都入到

我最後考左2 次 IELTS ,第一次得6 ,第二次努力練習下成功有6.5 勉強入到UQ , 好彩咋
KHMum
|
我仔剛報了UNSW ,要求要7,就算取6.5 都一定要過去讀十五個星期英文班才可以上大學一年級
marcoli8
|
KHMum 發表於 18-11-17 10:32
我仔剛報了UNSW ,要求要7,就算取6.5 都一定要過去讀十五個星期英文班才可以上大學一年級 ...

littlesister
|
熱門既好多要求 at least 7 in all papers
littlesister
|
太平公主 發表於 18-11-16 19:53
我當年 University of Queensland 收6.5 ,Queensland University of Technology 收6 , Griffith 聲稱最低 ...

上個月剛去完 UQ 參觀,環境真係好好