自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

減齡達人勳章

請問IELTS 要有幾多分才可以過去的?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知你讀咩, 最少都要5.5 , 最高可以去到7, 要自己上網睇到心儀嘅咩要求!!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

irenengnsl 發表於 18-11-15 18:58
請問IELTS 要有幾多分才可以過去的?

間間大學收生要求不同,最好向個別院校查詢

Poyau    發表於 18-11-16 02:36

伯爵府

cy101 發表於 18-11-15 20:46
唔知你讀咩, 最少都要5.5 , 最高可以去到7, 要自己上網睇到心儀嘅咩要求!!

最高係7?

大宅

我女上年過去讀中學唔使考,應該直接大學先要考。今年我fd個仔去讀foundation 都唔使考。

wcpcelia    發表於 18-11-17 10:38
http//lc-club.shopping.fashionsky.hk

男爵府

我當年 University of Queensland 收6.5 ,Queensland University of Technology 收6 , Griffith 聲稱最低要求收6 , 但我有同學5.5 都入到

我最後考左2 次 IELTS ,第一次得6 ,第二次努力練習下成功有6.5 勉強入到UQ , 好彩咋

男爵府

我仔剛報了UNSW ,要求要7,就算取6.5 都一定要過去讀十五個星期英文班才可以上大學一年級

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

KHMum 發表於 18-11-17 10:32
我仔剛報了UNSW ,要求要7,就算取6.5 都一定要過去讀十五個星期英文班才可以上大學一年級 ...

琥珀宮

畀面勳章

熱門既好多要求 at least 7 in all papers

琥珀宮

畀面勳章

太平公主 發表於 18-11-16 19:53
我當年 University of Queensland 收6.5 ,Queensland University of Technology 收6 , Griffith 聲稱最低 ...

上個月剛去完 UQ 參觀,環境真係好好

首頁

尾頁

跳至