親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇用家分享?雖然佢地唔係假期,但始終係聖誕節

男爵府

好媽媽勳章

supersushi 發表於 18-11-15 20:24
請問有冇用家分享?雖然佢地唔係假期,但始終係聖誕節

我都想知,留毛

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 supersushi 的帖子

昨晚上海回來.上星期去左兩日,住總動員一晚.落雨及凍先少人,星期四就少些人,星期五吾好天都多人.但就OK既熱門排90分鍾.我星期四玩左所以用FP玩.如果天氣好,應該係多人,WEEKEND更加多.不建議星期六日去啦.門口鐵馬圍城咁架..

wcpcelia    發表於 18-11-20 14:50

男爵府

好媽媽勳章

ydoris 發表於 18-11-19 09:00

昨晚上海回來.上星期去左兩日,住總動員一晚.落雨及凍先少人,星期四就少些人,星期 ...

謝謝你先,咁即係如果星期三、四或五想揀其中兩日去,係唔係三、四應該較少人?

子爵府

昨晚上海回來.上星期去左兩日,住總動員一晚.落雨及凍先少人,星期四就少些人,星期 ...

請問你點訂門票?

侯爵府

回覆 Mei 的帖子

我估係架.妳可以下載佢地個APP.統計下每日輪候時間,就會心裡有數啦.入到去都要用APP攞FP架啦..我懶,係旅行社買,其實香港旅行社好少賣架,佢都係幫我上網分開買.攪左幾日.但就好似我咁兩個人俾左四人房我,超大間...

男爵府

好媽媽勳章

ydoris 發表於 18-11-20 08:09
回覆 Mei 的帖子

我估係架.妳可以下載佢地個APP.統計下每日輪候時間,就會心裡有數啦.入到去都要用APP攞FP ...

明白,謝謝你

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

請問有冇人睇過佢個美女與野獸音樂劇,好似搵唔到呢度有咩comment

大宅

Mei 發表於 18-11-21 12:32
請問有冇人睇過佢個美女與野獸音樂劇,好似搵唔到呢度有咩comment

昵個係園外,要另外買飛!所以比較少人comment

男爵府

好媽媽勳章

SiuGai 發表於 18-11-21 16:13
昵個係園外,要另外買飛!所以比較少人comment

係呀!我見佢在迪士尼小鎮,想睇下值唔值得睇埋。

大宅

我兩年前聖誕節假期去左兩日上海廸士尼(好似係26、27)。大陸冇假又係平日,唔多人,每樣都係排10-15分鐘,最多都係半個鐘。不過嗰度係郊區,加上毛毛雨,好凍下

男爵府

好媽媽勳章

Dinosaur430 發表於 18-11-23 13:11
我兩年前聖誕節假期去左兩日上海廸士尼(好似係26、27)。大陸冇假又係平日,唔多人,每樣都係排10-15分鐘 ...

謝謝,請問有無睇過佢小鎮個個美女與野獸音樂劇?

男爵府

Dinosaur430 發表於 18-11-23 13:11
我兩年前聖誕節假期去左兩日上海廸士尼(好似係26、27)。大陸冇假又係平日,唔多人,每樣都係排10-15分鐘 ...

你上次去果排空氣點 差唔差

男爵府

想請問你住總動員幾錢晚?是否官網book? 酒店質素如何?
另外,想問酒店是否在園外?因我夜落機,打算住一晚第二朝先入迪士尼~ 咁是否買一日票便可?

男爵府

YuenYuenKwok 發表於 18-11-28 08:42
想請問你住總動員幾錢晚?是否官網book? 酒店質素如何?
另外,想問酒店是否在園外?因我夜落機,打算住 ...

夜晚到,不如住浦東機場附近的酒店,第二晚玩到倦先住迪士尼酒店,出面酒店和迪士尼酒店價錢相差好遠

侯爵府

回覆 YuenYuenKwok 的帖子

其實妳夜晚到,吾建議妳第一晚住總動員啦.貴一倍架.千三左右一晚架,第二朝晨咁早就走.我中午到既.浦東坐的士去70蚊人仔,CHECK IN左但入吾到房架.寄存行李坐佢既車去玩,玩到九點幾十點,係小鎮買左麵包同喜茶返酒店休息.佢張房卡可以係特別通道入園.咁我第二日CHECK OUT左,寄左行李坐佢既車又入園玩.行李到三點就送去樂門口.吾洗錢既.咁我五點走,攞返行李去坐地鐵入市區CHECK IN.咁就玩得好盡又吾累啦.妳住附近啦.平些,但第二日就煩啦. 要一早去排隊入園LOR.....佢無換票COUNTER,要係閘到換架,又要影相.入到園又要SCAN張票攞FP,妳遲左又攞吾到架.晨咁早希望個日吾多人啦.妳未買票既再PLAN下啦...

男爵府

ydoris 發表於 18-11-28 12:20

其實妳夜晚到,吾建議妳第一晚住總動員啦.貴一倍架.千三左右一晚架,第二朝晨咁早 ...

千三蚊?但我官網check左只係$1000人仔連服務費(港紙千一)咁我覺得都ok. 我第一日落機去到應該7點左右,就應該唔會玩樂園,所以只買一日票玩第二日。酒店附近如果唔入園有冇野玩同行?

侯爵府

我初時都以為係一千蚊左右架,但按下按下,發現要成千三架..吾記得點解啦....不過妳咁夜,坐的士去附近住啦.無謂住一晚啦.轉來轉去好煩姐.荒山野嶺.我都要買麵包做早餐.小鎮有野食既..店就....出市區行啦...

男爵府

herman-mame 發表於 18-11-28 11:11
夜晚到,不如住浦東機場附近的酒店,第二晚玩到倦先住迪士尼酒店,出面酒店和迪士尼酒店價錢相差好遠
...

因我已經book曬酒店,但唔想星期六日去迪士尼,所以想提早一日出發星期五同小朋友去玩。

男爵府

ydoris 發表於 18-11-28 13:35

我初時都以為係一千蚊左右架,但按下按下,發現要成千三架..吾記得點解啦....不過 ...

轉黎轉去?但唔係話住番總動員可優先入場同拎快證?如果我住附近,第二朝仲要轉車再入迪士尼,住總動員反而可以早d去玩?

首頁

尾頁

跳至