親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 YuenYuenKwok 的帖子

星期五,超多人...我星期四,五去,大部份星期四玩晒.星期五玩左少少.個兩日落雨又凍都多人.我見上星期五好天既,過山車要排120分鐘呀..

男爵府

YuenYuenKwok 發表於 18-11-28 13:36
因我已經book曬酒店,但唔想星期六日去迪士尼,所以想提早一日出發星期五同小朋友去玩。
...

妳住迪士尼可以玩夜些和睇埋夜間巡遊及煙花,玩完一日還要搬行李出返市區都幾倦

侯爵府

快証係要係酒店買樂園票先有一樣遊戲FP.特快通道每個住客都得既.用房卡上車,佢會車妳去小鎖個邊入.仲有係佢可以未開園就入先既.上次九點開,我未夠九點就入左園,快步走去玩HIT既遊戲.同攞FP,玩完出來已有人龍啦..

男爵府

herman-mame 發表於 18-11-28 13:46
妳住迪士尼可以玩夜些和睇埋夜間巡遊及煙花,玩完一日還要搬行李出返市區都幾倦
...

係呀,我都擔心玩完再出市區好攰。但我BB 2歲,其實就唔唸住玩咩,都只係去下影下相感受下氣氛。想問如果夜晚到,因為應該到達已經7點,唔入園,在星願公園或小鎮可以睇到煙花嗎?

男爵府

YuenYuenKwok 發表於 18-11-28 14:00
係呀,我都擔心玩完再出市區好攰。但我BB 2歲,其實就唔唸住玩咩,都只係去下影下相感受下氣氛。想問如果 ...

妳7點是到酒店還是落機?我自己揸車入去,由停車場條天橋行過去迪士尼會見到城堡,上海迪士尼大過香港好多,要行入去城堡都一段路,閘出面有迪士尼商舖,但7點才去到入去都冇意思,周邊冇其他商場的

男爵府

herman-mame 發表於 18-11-28 14:20
妳7點是到酒店還是落機?我自己揸車入去,由停車場條天橋行過去迪士尼會見到城堡,上海迪士尼大過香港好多 ...

我7點到酒店,唸住入去小鎮度食晚飯。迪士尼就第二日先入去玩。 (入小鎮係咪唔駛門票?)

男爵府

好媽媽勳章

ydoris 發表於 18-11-28 13:35

我初時都以為係一千蚊左右架,但按下按下,發現要成千三架..吾記得點解啦....不過 ...

小鎮食野貴嗎?我見有土司工房、麵包店,價錢貴嗎?小鎮係唔係有快餐廣場?

男爵府

唔好意思!題外話!請問聖誕期間,上海氣温天氣大約係點?衣著大約要怎樣?酒店商場有暖氣嗎?

太多問題,不過想了解一下!先感謝大家!

侯爵府

7點先到酒店,話妳知,廸廸尼CHECK IN 好耐架,又要影埋相.妳仲要上埋房放低野.仲要係帶住BB得兩歲.不如係酒店食啦.妳要坐酒店車返樂園,仲要食完坐返要.超辛苦啦.大人細路都辛苦啦.我上星期7,8點去小鎮食野.真係等關門架.無晒客.放完煙花就大班人去買麵包同喜茶.等到傻左呀.大陸呢,咩野登記都用手機驗証架.好彩我一早申請左一卡兩號.妳不如同BB係大堂玩下啦.有卡通片.SOFA,地墊.好舒服好靜架..

首頁

尾頁

跳至