請教香港航空機票價錢

neednicole
|

打算2019年3月尾出發去睇櫻花,未試過去日本睇櫻花,唔係好知價錢,請教hk airline 大阪中午機去晚機回,2700入得手未呢?謝謝
rnchan
|
neednicole 發表於 18-11-15 20:37
打算 2019年 3月尾出發去睇櫻花,未試過去日本睇櫻花,唔係好知價錢,請教hk airline 大阪中午機去晚機回,27 ...
出年三月尾不是香港紅日, 會係淡季價錢.

HX 大阪連稅 2.7K 唔算貴, 但以對上 3~5 年價錢, CX 大阪淡季連稅, 大約 2.3~2.5K + Tax 可以買到, 相對底下, HX 2.7K 就不是太吸引了.

( 利申 : 我非常討厭搭惡哂 )
neednicole
|
rnchan 發表於 18-11-15 21:29
出年三月尾不是香港紅日, 會係淡季價錢.

HX 大阪連稅 2.7K 唔算貴, 但以對上 3~5 年價錢, CX 大阪淡季連稅 ...

唔該曬
我都有睇過CX,要3700
rnchan
|
neednicole 發表於 18-11-15 21:42
唔該曬 我都有睇過 CX,要 3700
CX. 東京大阪名古屋 淡季 3700 似乎冇乜平到, 是經濟位的什麼 Class ? S / N / Q .. ?
neednicole
|
rnchan 發表於 18-11-15 22:52
CX. 東京大阪名古屋 淡季 3700 似乎冇乜平到, 是經濟位的什麼 Class ? S / N / Q .. ? ...

N,我已經揀最平嗰款
原來唔止3700

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
TMC3012
|
港航呢輪係咁上下價錢, 國泰貴多幾舊咁啦

啱就買啦, 櫻花期要快啲訂酒店
chanpeimui
|
打算2019年3月尾出發去睇櫻花,未試過去日本睇櫻花,唔係好知價錢,請教hk airline 大阪中午機去晚機回,27 ...

Hk airline 似乎無之前咁平,就算mega sale都同舊年同期差好遠

舊年9月去台北$9xx, 2月 沖繩$12xx

而家搵唔到呢d價
phoebe_ming5    發表於 18-11-16 11:22
kelvin1206    發表於 18-11-16 11:18
wcpcelia    發表於 18-11-16 08:45
SSKwny
|
我昨早check 價格,還發生以下奇怪事

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
vkzone    發表於 18-11-16 09:02
neednicole
|
TMC3012 發表於 18-11-16 07:53
港航呢輪係咁上下價錢, 國泰貴多幾舊咁啦

啱就買啦, 櫻花期要快啲訂酒店

唔該 我都係怕住宿,想早少少決定機票
neednicole
|
chanpeimui 發表於 18-11-16 08:12
Hk airline 似乎無之前咁平,就算mega sale都同舊年同期差好遠

舊年9月去台北$9xx, 2月 沖繩$12xx

上年我睇過11月去大阪,1200咋,不過時間勁差,都係冇揀到
neednicole
|
SSKwny 發表於 18-11-16 08:55

咩日子?咁誇張
rnchan
|
SSKwny 發表於 18-11-16 08:55
不是奇怪的事, 賣飛賣到某些階段, Econ 無晒平飛, 可能只剩最貴的一年期 Y Class Full Fare, 的確會比 低 Class 的商務更平

這種情況, 其他航空公司都會出現, 因為大部分人都只 Check Econ, 的確可以執到商務死雞.
我去年 12月中, 突然要買 24,Dec 機票去首爾.
廉航未計行李三千幾, KE Econ 4.5~5.5K, KE 商務位 + 靚航班時間, 只要 5.3K.

TMC3012
|
neednicole 發表於 18-11-16 09:09

要快手, 好多酒店都已經貴晒
phoebe_ming5
|
我都等緊HX 7月10日有無2500元 沖繩
neednicole
|
TMC3012 發表於 18-11-16 10:51
要快手, 好多酒店都已經貴晒

諗住睇多兩個星期先
chanpeimui
|
neednicole 發表於 18-11-16 09:09

住宿可先訂,好多可免費取消。如樂天Rakuten
jjmame
|
打算2019年3月尾出發去睇櫻花,未試過去日本睇櫻花,唔係好知價錢,請教hk airline 大阪中午機去晚機回,27 ...

HKA holidays 做緊 promotion. 好似几抵。我都睇1月1-7号東京,三千幾 一位。

https://www.hkaholidays.com/ct/Promotion/12th-Anniversary-Promo

neednicole
|
chanpeimui 發表於 18-11-16 12:37
住宿可先訂,好多可免費取消。如樂天Rakuten

雖然係 但我都諗住呢兩個星期會買機票,都唔爭多兩星期
neednicole
|
jjmame 發表於 18-11-16 12:50
HKA holidays 做緊 promotion. 好似几抵。我都睇1月1-7号東京,三千幾 一位。

https://www.hkaholidays. ...

我應該會官網買,點都好唔該曬
jjmame
|
neednicole 發表於 18-11-16 20:54
我應該會官網買,點都好唔該曬

港航假期係 under HK airlines 㗎,係機票加洒店 package 買。我見東京一月頭的日子 package 平過剩機票的。你可以比較一下。