時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

一夜傾情 發表於 18-11-15 21:27
唉.香港自己囉黎
愈玩愈串
玩到美國依家出聲

唔好掉轉講,玩大左㗎係港獨嗰班人,咁你玩到俾人發爛渣,又去搵外國出頭。香港人係中央同港獨中間將會變炮灰。
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

男爵府

happeecc 發表於 18-11-16 07:36
唔好掉轉講,玩大左㗎係港獨嗰班人,咁你玩到俾人發爛渣,又去搵外國出頭。香港人係中央同港獨中間將會變 ...

說出重點來

珍珠宮

唔好掉轉講,玩大左㗎係港獨嗰班人,咁你玩到俾人發爛渣,又去搵外國出頭。香港人係中央同港獨中間將會變 ...

Agree x2

男爵府

回覆樓主:

嘩!真係好驚呀!我都唔知香港原來靠高科技?弱弱一問,香港有乜生產係靠高科技呀?佔人均gdp幾多?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

daisy17772 發表於 18-11-16 05:31
你講得好, 真係多鬼餘。 而家科技咁發達, 西方國家使嘜要靠呢啲平民百姓去通風報信。 禁制xx黨, fcc副主席被拒發簽證,立會DQ, 新聞一籮籮。

邊個做得『好事』 多? 邊個國家人哋技術; 被人哋國家罰,唔受規矩,仲要做定drill make sure 呃緊人;果頭同美國講會尊重 intellectual property, 轉果頭係世貿話自己重來都尊重 intellectual property; 果頭制裁北韓, 果頭利用HK 運 油去北韓。

邊個累 香港呀 ! 多得佢唔少。 ...

XX黨港獨言論,fcc副主席咩事被拒發簽證? 立會DQ事件,議員自己冇責任? 又唔見DQ晒全部反對派? 再講,哩啲唔係別國內政咩? XX黨港獨言論,破壞國家統一安全,哩啲如果喺美國,以國家安全法,治埋罪啦。

美國可以以國家安全法未經公平審訊,唔俾個犯有自辯機會,就可以處死個犯,美國自己都咁做,佢憑咩干涉別國內政?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

54heima 發表於 18-11-16 03:49
其實好多嘢針對中國的確不公道公平,但當下雖然好多國家(包括西方國家)在經濟上得了中國好處,但彼此有 ...
我都明白係美國國策要保住一哥地位,重點不是在侵侵身上,下任可能仲癲啲都唔奇!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

既然講到尾國會令香港死,仲要無全屍果隻,而家仲話想癲佬連任,即係呢班人都想香港永不翻生

最奇嘅係,仲有支持者幫手踏多腳都唔面紅,好嘢

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Charitymami 發表於 18-11-16 00:09
你係咪拎中華人民共和國香港特別行政區ge 身份証?

美國干預别國內政係理所當然?
中英聯合聲明關佢叉事?

我都唔明,話西方國家睇唔過眼XX黨,FCC主席被拒發簽證,立會DQ等事件喎,XX黨,FCC主席被拒發簽證,好明顯係因為干係到國家安全統一,立會DQ,係議員自己犯錯,又唔見DQ晒全部反對派? 哩啲全部係內政,關美國咩事?

如果干預別國內政係理所當然,即係認同美國對伊拉克滅國。

象牙宮

I9528 發表於 18-11-16 08:02
既然講到尾國會令香港死,仲要無全屍果隻,而家仲話想癲佬連任,即係呢班人都想香港永不翻生

最奇嘅係,仲 ...

其實,我都想癲佬連任,我相信癲佬係商家多過係一個政治家,如果係希魔,對中國分分鈡仲要狠。

象牙宮

Charitymami 發表於 18-11-16 00:23
你真係當特朗普傻㗎?

佢恐嚇人就叻,香港係美資大鱷ge提款機,特朗普舞高弄低股票市場都揾唔少啦!

我都信侵侵揾唔少,佢越玩得癲,就越揾得多,侵侵~商家嚟之嘛! 不過,相信中國都睇得出,唔會俾佢予取予携。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

維仔媽媽 發表於 18-11-16 07:33
原來香港長久以來的優勢系美國比的,怪不得咁多人憎大陸愛美國啦~長知識了
...

連燈年初就有此說法~
轉貼:

維持香港國際經濟地位
係美國香港政策法
唔係咩基本法

其實香港人應該集體 email 比美國國會,為美國利益、香港核心價值,應該取消香港關係法

以上兩個係9月前的留言,現在陣風才吹到來 bk 吧!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

呢d大人野,我小市民唔明…不過呢個post仲未俾移入政治板…都會奇跡。
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

大力大力 發表於 18-11-16 04:51
真係多鬼餘,香港同大陸個多小時車程, 來往頻繁 緊密接觸, 就算美國放隻航空母艦在香港 ,中國要睇要研 ...

衣兩位唔識與時并進,人權問題咁多年玩唔死中國衣家換左玩法打貿易戰,自從特朗普生意佬上場拒收難民大喇喇承認國家主義,人權問題民主鬥士人地已經唔care
少奶奶的身份,丫頭的命...

象牙宮

有人想將香港變成反共基地,香港自然會成為炮灰,要多謝哩班人。

珍珠宮

Charitymami 發表於 18-11-15 23:48
其實樓主應該要多謝賣港賊李柱銘,涂謹申, 黄之鋒…不能盡錄, 成日去美國國會聽証會唱衰香港, 依家咪求 ...
依家,美國未就係回應呢班人嘅訴求

利用香港關係法幫香港人囉!求仁得仁!

象牙宮

54heima 發表於 18-11-16 08:14
衣兩位唔識與時并進,人權問題咁多年玩唔死中國衣家換左玩法打貿易戰,自從特朗普生意佬上場拒收難民大喇喇承認國家主義,人權問題民主鬥士人地已經唔care

到今日,竟然有人相信美國因為香港人權事件而出手

香港只係被借題發揮的地方罷了,從來只是棋子。

男爵府

一夜傾情 發表於 18-11-15 23:56
從1997至今,美國都在觀察與搜集香港回歸中國後依據中英聯合聲明及其它國際恊定有關香港過渡期執行情況,並 ...

任何國家或地區都是要自求多福,你唔係天真到美國佬會比援助香港嗎?出去睇下外面世界,美國佬攪到幾多國家衰退,近近地睇下日本,唔好做井底之蛙。

oma79    發表於 18-11-16 09:17

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 18-11-15 22:34
想知BNO而家其實有咩用? 可以用BNO定居英國?

轉自香討:
英國真係好等錢洗,耐唔耐就揾啲漢奸寫幾隻字,引啲傻仔用千幾蚊去續本bno
~~~~~
講得好啱

侯爵府

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-11-16 07:56
XX黨港獨言論,fcc副主席咩事被拒發簽證? 立會DQ事件,議員自己冇責任? 又唔見DQ晒全部反對派? 再講, ...

你咁樣講, 顯露咗你完全唔明白呢個香港關係法的立法基礎。你自己了解下先啦。

象牙宮

ddkaka 發表於 18-11-16 08:29
轉自香討:
英國真係好等錢洗,耐唔耐就揾啲漢奸寫幾隻字,引啲傻仔用千幾蚊去續本bno
~~~~~

係囉,我都儍了眼,講到BNO咁有用。

首頁

尾頁

跳至