時事熱話

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

其實day 1開始香港從來就係被動,無論面對中方或美方,香港人都冇十足嘅自主權,因為我地根本就唔係一個獨立國。

男爵府

tester5 發表於 18-11-16 09:37
所以,有因就有果,全都是香港人自找的。香港人預備更快地迎接一國一制吧。
咪幾開心,日日返深圳食野買野 ...

没錯……
4個字……接受現實吧!
來吧……一起擁抱大湾區!!

吉比gilby21    發表於 18-11-16 11:01

水晶宮

李斯特 發表於 18-11-16 10:51
講到我都有d驚
攬炒左有bno, 但無錢買機票,咁點飛?係咪要等死?
又或者講下點補救,去認錯就無事 ...

人地話有bno就冇事,乖,只要信不要問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

I9528 發表於 18-11-16 10:41
我完全無讀書㗎

我知呀,你喺OP住,OP都冇俾書讀

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

I9528 發表於 18-11-16 10:44
佢完全 9588,亂咁屈人

冇錯

別墅

redhot 發表於 18-11-16 10:53
其實day 1開始香港從來就係被動,無論面對中方或美方,香港人都冇十足嘅自主權,因為我地根本就唔係一個獨 ...
細個讀書既時候已經覺,香港係冇軍隊,冇條件打,
香港最緊要識投降,繼續做貿易,邊個惡就向邊個投降,先保障到自己地位
英國人打過黎喇,投降啦
日本仔殺到黎喇,投降啦
中國人入侵香港,投降啦

ning..    發表於 18-11-16 14:22

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 18-11-16 10:28
你鐘意加自己意見落去,隨便你啦!

你話咩就咩啦!反正個留言又唔係 Pm 嚟,人人都睇到!

真係好好笑,我從來冇主動回應過你一句,因為我明白,我地係永遠溝通唔到,我地唔同level,你高好多。
反而,係你不斷主動回應我,又要我解釋。。。今人摸不著頭惱。
最好,你可以放過我,唔好再主動回應我,唔好浪費我既時間,唔該~

ning..    發表於 18-11-16 11:09

琥珀宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-11-16 11:03
我知呀,你喺OP住,OP都冇俾書讀

DoReMi媽媽    發表於 18-11-16 11:45

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

super_aries 發表於 18-11-16 11:00
没錯……
4個字……接受現實吧!

所以,我都唔明鬧咩,開心都黎唔切啦,其實開正佢地果條水。日日都上去消費,食野,正到爆

珍珠宮

其實取消舆唔取消影響香港好大?
美國真係對香港經濟影響有幾大?
台灣日本拍囇美國馬屁喇,關係又好,點解經濟差成咁既?
今時今日美國到底重有幾多影響力?我倒真係要抹目以待!

*我唔介意比人叫盲毛,但好介意做一個人云亦云既無知!
美國加州&三藩市曾幾何時幾風光,依到到處流浪漢,周街無家可歸無工作既人係路旁撘營既情景!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ddkaka 發表於 18-11-16 11:02
香港有330萬人曾經有或現有bno呀,
英國會比曬咁多人居英權?
每隔一段時間都吹一吹,又大把人續證,一門生意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

super_aries 發表於 18-11-16 11:00
没錯……
4個字……接受現實吧!

笑死!
我諗起早兩日有jm出個post
it is what it is

放下自在

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 18-11-16 11:06
真係好好笑,我從來冇主動回應過你一句,因為我明白,我地係永遠溝通唔到,我地唔同level,你高好多。
反 ...

好啦! 唔好嬲啦! 咁繼續啦!

我係睇到你可以將我嘅留言解讀成“ 美國可以影響中國內政?”

我真心驚㗎!你如此高強的閱讀力,我佩服得 五體投地。真係唔敢再講落去,怕因為 洩露國家機密 被強力部門用釘書機嚟釘。

我想你做下好心,放過我一次!

至於…再引唔引用你,睇情況啦!有時見到你啲偉論,係抱住學嘢心態請教你~都唔奇㗎!

吉比gilby21    發表於 18-11-16 14:53
tester5    發表於 18-11-16 11:36

伯爵府

cinda72. 發表於 18-11-16 11:09
妖,美國佬既野,唔係諗住會善待香港呀?
佢禁香港係正常,唔禁先出奇,唔係有大陸,話埋香港有大殺傷力武 ...
「唔係有大陸 打埋香港都唔出奇 」哈哈哈

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

cinda72. 發表於 18-11-16 11:26
美國佬最好你香港獨立自住,用明日大嶼果幾千億買佢既爛銅爛鐵防衛自主,咁就good晒啦 :badfeel ...

台灣都成日買佢嘅軍備,F-16日日都出黎訓練

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ddkaka 發表於 18-11-16 11:02

佢睇得多毒果老作~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

吉比gilby21 發表於 18-11-16 11:05
細個讀書既時候已經覺,香港係冇軍隊,冇條件打,
香港最緊要識投降,繼續做貿易,邊個惡就向邊個投降,先保障到 ...

咪係囉,冇獨立軍權,點樣自己話事?回歸只不過換個老細啫,本質上有分別咩?

首頁

尾頁

跳至