有無人試過車船津貼學校五批?

kazizi
|
以往都無事、今年同一條街,由四十幾號搬去九十幾號就五批。
學資置話可以寫去信試下上訴。
我試過網上地圖睇都顯示住屋地址同學校有10分鐘路程
babycei
|
kazizi 發表於 18-11-15 22:12
學資置話可以寫 ...

除左10分鐘,仲有冇公共交通工具到校?
chkkkkk567
|
見到你同一條街名,正常都唸到唔使搭車啦嘛!
|
學資置話可以寫 ...

十分鐘路程即是sogo行去time square 咁上下
木土土
|
學資置話可以寫 ...

搭咩車返學?的士?
yurijm
|
10分鐘車程定步行路程?
差好遠喎
Poyau
|
10分鐘指步行定車程?
硬任務
|
學資置話可以寫 ...

如果真係10分鐘步程都批,我會去Ombudsman 投訴學資處濫批交通资助,浪費公共資源
seaheart88
|
學資置話可以寫 ...

車程10分鐘定係步行10分鐘先?如果步行10分鐘真係冇理由批車錢俾你囉。。搭一個站定兩個站啊?
water-lily
|
如果腳程10分鐘既話,真係好近喎

Ps我個仔每天返學都要行20-25分鐘
wcpcelia    發表於 18-11-17 16:45
Sumyeema1
|
Poyau 發表於 18-11-16 03:39
10分鐘指步行定車程?

呢樣好重要資料,等樓主 update.

如果係10分鐘巴士,都好遠下,行要行半小時(我估)。

如果步行10分鐘,唔批有道理。
Yubi.T
|
我個女學校,新界西的,學校話兩個輕鐵站的距離就批,呢區嚟講兩個站步行大約10~15分鐘
yurijm
|
Yubi.T 發表於 18-11-16 09:35
我個女學校,新界西的,學校話兩個輕鐵站的距離就批,呢區嚟講兩個站步行大約10~15分鐘 ...

咁請問會批幾多?
會批返來往兩個輕鐵站既車費
docomo
|
學資置話可以寫 ...

未搬前有冇批比你?
Yubi.T
|
yurijm 發表於 18-11-16 11:26
咁請問會批幾多?
會批返來往兩個輕鐵站既車費
如果遠 d 果 d 同學以輕鐵車資嚟批,應該賺好多 tim wor

呢 d 資助計距離的