自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

清水亞樹 發表於 18-11-15 22:15
最近聽個教書嘅朋友訴苦 話我地啲做家長嘅唔好亂咁去同學校高層講啲芝麻綠豆咁細嘅事 九成你一講完 背後所 ...

唔會

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lilybaby8282 發表於 18-11-15 22:36
有好經典
有啲小朋友屢教不改,家長仲投訴老師罰他小朋友企
老師病咗請假,又話:啊?請假?就快考試喔~

大宅

sesebaby 發表於 18-11-15 22:43
其實做老師好慘,如果自己仔女唔同一間學校,學校活動如旅行、開party好難話請假去,所以通常參加唔到。
...

其實有時未必係投訴 家長可能在門口見校長主任就隨意講句未收到某通告之類咁樣 實際真係老師派漏或攝左去其他人度 不過呢d 小事真係同班主任講就得 同高層講 個班主任一定比人話好多呢d 家長無心嘅說話 都會累到老師比高層照肺

大宅

sesebaby 發表於 18-11-15 22:43
其實做老師好慘,如果自己仔女唔同一間學校,學校活動如旅行、開party好難話請假去,所以通常參加唔到。
...

我代我朋友多謝你的明白。
佢話有時係BK睇到啲留言(如親子活動搵工人去)好難受,咁佢做老師都唔想。

子爵府

eziznw 發表於 18-11-16 19:11
我代我朋友多謝你的明白。
佢話有時係BK睇到啲留言(如親子活動搵工人去)好難受,咁佢做老師都唔想。
...

係呀。

其實每個家長都希望參與子女的學校活動,有些家長或者教師唔可以隨時請假參與。

所以學校有活動時,都會幫同學仔影多的相,分享給未能參與的家長。

雖然來唔到,都可在相片感受一下。

各位老師加油!

首頁

尾頁

跳至