自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

侯爵府

~緣~ 發表於 18-11-16 01:43
唔好意思呀~想問下你平時見到馬神啲學生係咪好斯文,好乖唔會響度大叫大跑架
...

女就斯文,仔就無點留意,女易認嘛

不過普遍都ok既,果頭d學生,我印象比較差的係香賭

子爵府

sfuhsg 發表於 18-11-16 08:53
女就斯文,仔就無點留意,女易認嘛

不過普遍都ok既,果頭d學生,我印象比較差的係香賭

香島不是band1嗎? 好似要面試先收學生 都咁差

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

1 程車+行 10 分鐘可以接受
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

琥珀宮

~緣~ 發表於 18-11-15 22:38
九龍城去大坑東

夏天比較辛苦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

~緣~ 發表於 18-11-15 22:26
見到間學校唔錯但係由我屋企返學係冇車直達 要行一段路搭mtr再轉小巴再行小小路先返到學大家會否考慮? :fun ...
我曾經唸過,最後我放棄。又可能間學校未好到我要咁做,ST Paul co-ed又可能唔同唸法

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

除非屋企附近無合適的學校, 否則唔會考慮.

子爵府

mandy952 發表於 18-11-16 09:40
夏天比較辛苦

yes

子爵府

tester5 發表於 18-11-16 09:42
我曾經唸過,最後我放棄。又可能間學校未好到我要咁做,ST Paul co-ed又可能唔同唸法

...

好彩有兩間揀, 另一間會選擇交通方便, 跟住就交畀個天決定,大抽獎既時候先再諗過點填

子爵府

kitbebe 發表於 18-11-16 09:45
除非屋企附近無合適的學校, 否則唔會考慮.

附近又真係冇

侯爵府

見到間學校唔錯但係由我屋企返學係冇車直達 要行一段路搭mtr再轉小巴再行小小路先返到學大家會否考慮? :fun ...

咁迂迴, 唔考慮, 如果一程車,幾個站就絕無問題...但當然要有其他心儀學校選擇, 如果對嗰間情有獨鐘, 非君不嫁就唔好考慮太多啦...

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

~緣~ 發表於 18-11-16 09:48
附近又真係冇
一程車可以到的學校??

子爵府

kitbebe 發表於 18-11-16 09:51
一程車可以到的學校??

有but好難入

子爵府

natnat_tsang 發表於 18-11-16 09:48
咁迂迴, 唔考慮, 如果一程車,幾個站就絕無問題...但當然要有其他心儀學校選擇, 如果對嗰間情有獨鐘, 非君 ...

所以決定權我都會畀返我仔簡

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好似有啲遠喎!!預啱返風落雨,交通好阻滯
不要從別人的嘴裡去認識我

瑪瑙宮

男仔返中學一小時內都勉強可以啦!!

侯爵府

~緣~ 發表於 18-11-16 09:53
所以決定權我都會畀返我仔簡

...問番仔仔意願最緊要... 預早祝你仔仔入到心儀學校啊...

珍珠宮

環保接龍勳章

~緣~ 發表於 18-11-16 01:20

仔就陳瑞祺, 何官

深水埗區除左瑪神, 爬過ek文, 仲有大雄, 香島呢D都幾好

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

natnat_tsang 發表於 18-11-16 09:57
啱...問番仔仔意願最緊要... 預早祝你仔仔入到心儀學校啊...

Thx

子爵府

gracelam 發表於 18-11-16 09:59
仔就陳瑞祺, 何官

深水埗區除左瑪神, 爬過ek文, 仲有大雄, 香島呢D都幾好

何官之前都有諗過驚太大競爭,因為好多band1生都會拎嚟做保險線

禁止訪問

首頁
34567...10

尾頁

跳至