網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

雙11買左8件貨都話包郵到港,但見到D貨去晒東莞集運倉,系統提示叫我一次過集運會便D,但
不是說包郵到港嗎?甘我使使俾東莞到香港既運費?收貨地址寫番屋企住址定出面集運提貨點?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

vance1712 發表於 18-11-15 22:54
雙11買左8件貨都話包郵到港,但見到D貨去晒東莞集運倉,系統提示叫我一次過集運會便D,但
不是說包郵到港嗎 ...

邊間集運?
你應該係一開始就填左集運地址…
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

回覆 sharonhwyc 的帖子

東莞沙田鎮第一產業物流園,我都無填,可能系默認左,依家等緊其他貨一齊先集運,運費幾多吾知,新手咩都吾識

大宅

vance1712 發表於 18-11-15 22:54
不是說包郵到港嗎 ...

你應該用左四方,包郵係係大陸,運去香港要比運費

男爵府

sharonhwyc 發表於 18-11-16 02:20
邊間集運?
你應該係一開始就填左集運地址…

Sharon, 咁姐係就算賣家話包送貨去香港, 我們下單時都要去按下最上收貨人果度揀自己香港地址就可?
若下一單是要去集運, 咁就再揀返集運倉,是嗎?thanks
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

123ivy 發表於 18-11-16 10:06
Sharon, 咁姐係就算賣家話包送貨去香港, 我們下單時都要去按下最上收貨人果度揀自己香港地址就可?
若下一 ...

淘寶有官集,可能默認左呢個地址,
每單貨確認時都望下地址有冇錯先,
同埋就算寫話包郵送香港,
最好都旺旺賣家問清楚先~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

男爵府

sharonhwyc 發表於 18-11-16 11:36
淘寶有官集,可能默認左呢個地址,
每單貨確認時都望下地址有冇錯先,
同埋就算寫話包郵送香港,

Sharon, 明白 thx
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

大宅

回覆 123ivy 的帖子

就系見到包邮到港先訂,被騙左

首頁

尾頁

跳至