跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好,我們第一次美國旅行。去完Disneyland 會去 SFO. 看見LAX去SFO的機票很平,大約$70. 已知道不包checked baggage的。請問在美國的內陸機,通常會收幾錢check baggage ?還是他們會拒絕check baggage ? 如果這樣,便只可租車去
另外,SFO會有廣東話的旅行團嗎? 謝謝

大宅

dave1 發表於 18-11-16 00:54
大家好,我們第一次美國旅行。去完Disneyland 會去 SFO. 看見LAX去SFO的機票很平,大約$70. 已知道不包chec ...

Disney 不近LAX,它近Anaheim。選 john Wayne airport to SFO

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

dave1 發表於 18-11-16 00:54
大家好,我們第一次美國旅行。去完Disneyland 會去 SFO. 看見LAX去SFO的機票很平,大約$70. 已知道不包chec ...

睇你搭邊間航空公司,有d第一件免費,有d由$15-$45 不等,第二件就大部份都要收錢,最貴$55,廣東話旅行團唔係好普遍,多數英文,有部份講國語,多台灣或大陸嚟嘅做agents, 都有d識廣東話嘅。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

回覆 andykwan 的帖子

Thanks

複式洋房

回覆 rose-mag 的帖子

謝謝你你資料。請問$55 是一件還是 每Kg?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

dave1 發表於 18-11-16 08:53

謝謝你你資料。請問$55 是一件還是 每Kg?

一件,你搭邊間?

複式洋房

我未book, delta 和 UA 都很平,通常您們是直接航空公司book,還是經Skyscanner / Expedia 之類買架?

王國長老

dave1 發表於 18-11-16 09:13

我未book, delta 和 UA 都很平,通常您們是直接航空公司book,還是經Skyscanner / Ex ...

我多數直接航空公司訂,除非差好遠,我有朋友做agent, 我有時會揾佢地。Delta第一件checked bag收$25,第二件$35, UA一樣,要留意UA成日delay或cancel flight

複式洋房

Thank you for the valuable info

大宅

rose-mag 發表於 18-11-16 09:34
我多數直接航空公司訂,除非差好遠,我有朋友做agent, 我有時會揾佢地。Delta第一件checked bag收$25,第二 ...

AA好嗎?

王國長老

QueenBallet 發表於 18-11-18 08:32
AA好嗎?

AA相對好d, 但要睇日子同班次,有時想避都避唔到,侷住揀UA, 得的話,我通常會揀Southwest, 但SW時間地點未必啱,我d同事有時LA飛SFO,有時BUR飛SFO,睇下邊班啱時間又有位,灣區仲可以揀San Jose或Oakland機場,不過相對班次又冇咁多。

大宅

dave1 發表於 18-11-16 09:13

我未book, delta 和 UA 都很平,通常您們是直接航空公司book,還是經Skyscanner / Ex ...

我暑假由LAX to SFO one-way, 搭delta, 只有手堤行李,不用收費。
在wingon travel app 訂這程, 好平~

首頁

尾頁

跳至