壽司可存放幾耐?

Giant
|
想lunch去買定壽司,放公司雪柜,放工帶回家晚餐用,這樣魚生類的壽司會否變壞?
YuiYeeMa
|
Giant 發表於 18-11-16 06:05
想lunch去買定壽司,放公司雪柜,放工帶回家晚餐用,這樣魚生類的壽司會否變壞?
...

如公司雪櫃乾淨溫度3度咗右, 放雪櫃冇問題, 反而你放工帶回家路程遠唔遠, 最好拿定包冰用來保凍。
cindy618
|

公司雪櫃乾淨?
云云
|
...

擺得耐既飯會變硬,唔好食
heilok
|
壽司放一個下晝,返到屋企會硬,唔好味。
TMC3012
|
如果屋企好近都仲可以諗下, 唔係就唔婙啦, 涷完室温易變架
jasmine0527
|
魚生唔可以咁耐呀...
hellohellojenny
|
...

lunch返公司一程,公司返屋企又一程,除非路程好近,否則好易變壞,可能要用冰袋加冰種。

唔計路程,其實雪咗咁耐會好硬。
Giant
|
明白晒,雖然趕,但都係放工去買穩陣d,始終食物嘅嘢易入難出嘛
係呢,如果去元氣買外賣大約要等幾耐?
Yuki_Yeung
|
Giant 發表於 18-11-16 09:06
明白晒,雖然趕,但都係放工去買穩陣d,始終食物嘅嘢易入難出嘛 。
係呢,如果去元氣買外賣大約要等 ...

15分鐘以上
Giant
|
Yuki_Yeung 發表於 18-11-16 09:16
15分鐘以上

謝謝妳 不過似乎有點趕,一陣打電話問吓可唔可以fax order放工去攞先
ry
|
Giant 發表於 18-11-16 09:23
謝謝妳 不過似乎有點趕,一陣打電話問吓可唔可以fax order放工去攞先
...

你可以上網订,選擇取壽司時間
yvonne818
|
Giant 發表於 18-11-16 09:23
...

元氣可以上網訂,鍾意幾時拎都得,好方便,但就要預早少少訂
Giant
|
ry 發表於 18-11-16 09:46
你可以上網订,選擇取壽司時間

謝謝妳 我果真大鄉里
Giant
|
yvonne818 發表於 18-11-16 10:01
元氣可以上網訂,鍾意幾時拎都得,好方便,但就要預早少少訂

都要多謝妳