自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

chanseenine 發表於 18-11-16 12:58
樓主,建議你囉個指南針出黎,睇下個磁場,聽講過有D無良商家用輻射鋼筋起樓
...

所有鋼筋水泥都有輻射㗎!新樓超勁,舊樓好D。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

姆貓 發表於 18-11-16 12:44
我陀著小朋友時家人多租村屋住!有晚我同老公都發惡夢,我就發夢給鬼追叫也叫不出聲動作幾大,最後老公叫 ...

jm, 我琴晚發生的同你講的差不多。我發惡夢,夢中係我見到一個袋自己郁然後我覺得係有鬼,跟住覺得有人摸我個頭(唔知夢境定真實),想大叫但叫唔出,老公推醒我,話知我發惡夢ee ah ah咁。我醒咗無耐就輪到我老公,佢又係想叫又叫唔出咁,好驚的聲音。我大仔上星期半夜發惡夢醒咗發晒顛咁喊,細仔得兩個月,幾日前都成日驚醒。我都好苦惱,因為我哋住喺呢度六、七年,間屋一直住得我哋好好,一切都好順,唔知點解會咁。我今日都send 咗whatsapp同我風水師傅講,睇吓有無方法化解。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好彩及早處理!!祝福你們!

大宅

aidan08 發表於 18-11-16 14:04
jm, 我琴晚發生的同你講的差不多。我發惡夢,夢中係我見到一個袋自己郁然後我覺得係有鬼,跟住覺得有人摸 ...

找人看看安心些!

大宅

Aryung 發表於 18-11-16 08:05
有一日,我太太發現屋企廳牆腳出現左 2 個英文字母, "L" "N",因為位置都幾當眼, 所以都好肯定係憑空出現, ...

別墅

jessiemom 發表於 18-11-16 11:33
如果你租既其實可考慮搬,我個人覺得就算無乜驚嚇野但運勢都唔太順
...
主要係可能以前既唔算好恐怖,亦唔覺生活有特別唔順,所以同C6都冇打算搬

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

.........搞到我心大心細..

我個仔又係有遲緩....又係見過屋企有野在細仔身邊......

別墅

myaisha0435 發表於 18-11-16 15:03

我個仔又係有遲緩....又係見過屋企有野在細仔身邊......

我果下係絕望之濟,本住乜方法都試下,可能真係咁啱㗎咋. 積極 training 正路 d

男爵府

Watashiwamomo 發表於 18-11-16 11:39
回覆 jessiemom 的帖子

妳的情況是因為那些鬼對妳友善,因為如聞到香味代表對妳冇惡意但如果係臭味即係好 ...
原來係咁,你講得好啱,真係越住越唔好,雖然未到頭頭碰着黑,但真係無樣事順利。最後我搬左,真係一個月內就好多好事自己找上門,連我老公都話唔到佢唔信

大宅

2018復活節勳章

真係唔好咁迷信!但有時唔到我唔信...

大囝幾歲大時 有時會去我媽屋企小住一兩天...但係每次我媽都半夜打來話佢狂咳、發燒。頭果幾次 覺得平常野啦。可能媽媽屋企佢咁岩冷親呢...到暑假我媽湊左佢半個月足足咳足半個,我都未發現有唔妥。有一日我去我媽度接佢出去⋯搭lift 撞到賣衣紙既婆婆。個婆婆同我講:你個囝面色麻麻,帶佢去睇下日角啦。一問之下...係話家裡供奉既祖先怪我同佢...買番生果、燒肉埋神口拜下。我即刻同媽咪做...自果晚阿囝照響婆婆度訓已無咳醒。一覺訓天光....

續)

大宅

2018復活節勳章

我都叫自己唔好迷信。到細女出世後,我很少回媽媽家因爲搬遠了,但一個月有三四次比妹妹佢地湊半日,我去剪下髮,行下街我就放低比佢玩下,真係好邪,三四次中梗有兩三次我媽打番來都話佢有點發燒或好似開始燒有d慶...或者係佢咳幾聲咁。我番到屋企睇佢,我媽又無講錯佢係真係病。但明明在我家係好正常。
跟住我記起果個婆婆講既野...我又走去買野燒衣比祖先。而且每次回家我都第一時間裝香埋去神口先...我就無再見我女在婆婆家病過...

鬼神既野...信不信由你了...

pansy888hk    發表於 18-11-16 21:46

男爵府

Aryung 發表於 18-11-16 08:03
我小朋出世後身體出現左少少狀況,到而家一歲情況有 d 好轉至敢同人分享吓,有 d 野唔可以掉以輕心,我好鍾 ...

再來就抱BB去教會搵耶穌,D牧者會盡能力幫你解決

別墅

kaman0617 發表於 18-11-16 17:33
再來就抱BB去教會搵耶穌,D牧者會盡能力幫你解決

希望唔好再黎

珍珠宮

畀面勳章

公爵府

myaisha0435 發表於 18-11-16 15:03

細仔也是發展遲緩
搬家前已經有安排政府及私人ST 同PT
但進步很慢
身體差也,每兩個月入一次院

但見到古怪嘢嘅係大仔
佢見到好幾次,初頭我以為佢吹水
直到有一年七月節時,當時大仔3歲多,佢清楚表達邊到係頭,邊到係身
仲指俾我睇,但我乜都見唔到

大仔見到反而冇乜特別病痛,
但因為細仔,情況太差,加上住響醫院隔離,
我們決定搬!

搬了,大仔冇再見到,細仔身體也越來越好,
現在除了小肌,已追回所有進度!
所以,能力ok 搬也是好事

男爵府

Aryung 發表於 18-11-16 17:35
希望唔好再黎

我想問下你隻貓有無話有異樣?例如好驚之類?
因為我BB係奶奶家會喊,因為佢地拜神燒香我都有諗過會唔會間屋有野,但屋企隻狗又無咩異樣

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

別墅

kaman0617 發表於 18-11-16 17:43
我想問下你隻貓有無話有異樣?例如好驚之類?
因為我BB係奶奶家會喊,因為佢地拜神燒香我都有諗過會唔會間 ...

隻貓住左咁多年又冇特別嘢喎

別墅

Joball 發表於 18-11-16 17:42
細仔也是發展遲緩
搬家前已經有安排政府及私人ST 同PT
但進步很慢

嘩,好恐怖呢!
有能力真係要搬,唔好搏

首頁

尾頁

跳至