事件应有误会,请不必太快下定论。

alicechw
|
这位家长说的情况,我看了一下,觉得很奇怪。在事情还没有搞清楚之前请不要人身攻击,以及破坏学校声誉。我的小孩也在这间学校读书,今年是第七年,而且以此为荣,这间学校校风严谨, 教师很有爱心,校长也是对学生关爱体贴。完全不是您口中说的那样。希望您了解清楚事实再发表,不然有失偏颇, 如果负上法律责任就无谓了!作为家长,我们都希望子女好,这可以理解,只是这样草率去评判一间历史悠久、校风淳朴的学校,未免有失公允啊。
吉比gilby21    發表於 18-11-16 10:00
馬爾太
|

民房家長,冇頭冇尾,講緊乜???

快啲返去問吓你小朋友,學校有冇教四素句!叫佢教返你!
wcpcelia    發表於 18-11-17 10:56
吉比gilby21    發表於 18-11-16 15:11
Ms.cheung
|
alicechw 發表於 18-11-16 09:07
这位家长说的情况,我看了一下,觉得很奇怪。在事情还没有搞清楚之前请不要人身攻击,以及破坏学校声誉。我的 ...

簡體,好難睇
hellohelloruby    發表於 18-11-16 09:52
milktealai
|
Ms.cheung 發表於 18-11-16 09:11
簡體,好難睇

我睇到“負上法律責任”幾個大字囉,我個人認為係全篇嘅重點
馬爾太
|
等陣先,返咗七年,當三年幼稚園,即今年四年級!得閒望吓小朋友嘅功課,作文要有引言主旨結尾!唔通斬頭斬尾係西班牙文嘅特色?

有學校K3懶係勁咁教埋西班牙文嘛!樓主講應該係嗰間。
bigbighei
|
簡體,好難睇

同感,冇興趣睇
馬爾太
|
milktealai 發表於 18-11-16 09:14
...

又要我recap之前醜聞證明有學校虐兒都唔洗負上法律責任?
YuiYeeMa
|
玫瑰學校?
Babemo
|
簡體,好難睇

係囉⋯⋯
losttoa
|
冇前文後理? 乜事
馬爾太
|
YuiYeeMa 發表於 18-11-16 09:16
玫瑰學校?

人哋冇講,我哋估咋!亂講要負法律責任架
apelok
|
留名花生下先
MM2H
|
內文應有論點,請不必太快按鍵出鋪
p.s. 完全一頭霧水
babynia
|
樓主小朋友讀左7年幼兒/幼稚園!?
Happybabyhbb
|
milktealai 發表於 18-11-16 09:14
...

如果我係該校真家長,我會擔心自己仔女在校情況,想學校快d處理件事,而唔係理佢「法律責任」囉,衰d講,就算有人要負法律責任,都唔關我呢位「真家長」事啦 但學校點處理,學校provide點樣嘅環境比學生就關我事!

d民房咁得閒走出黎,不如正經積極搞掂個問題啦
馬爾太
|
樓主,開名啦!睇吓邊間學校關公大災難!!出咗事學校唔理竟然搵打手係度出鋪撐!撐都冇問題,但問題係唔好自暴其短!學術呈度差都咁嘅?點叫人嚟你度學嘢呀?
YuiYeeMa
|
馬爾太 發表於 18-11-16 09:17
人哋冇講,我哋估咋!亂講要負法律責任架

我出問題應該冇問題掛
boboblublu
|
alicechw 發表於 18-11-16 09:07
这位家长说的情况,我看了一下,觉得很奇怪。在事情还没有搞清楚之前请不要人身攻击,以及破坏学校声誉。我的 ...

莫失莫忘
|
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20130509/18254109

兩歲男孩遭綁手跪地 家長舊生議論紛紛 警調查玫瑰崗虐待學童
catcat笑
|
馬爾太 發表於 18-11-16 09:14
等陣先,返咗七年,當三年幼稚園,即今年四年級!得閒望吓小朋友嘅功課,作文要有引言主旨結尾!唔通斬頭斬 ...

7年都未學識繁體中文
hellohelloruby    發表於 18-11-16 09:54