飛機遇氣流

PrettyCatCat
|
唔知點解越大越細膽, 岩去完旅行返香港成程機差不多都有氣流, 有幾次好勁系咁拋, 好似坐過山車咁, 超驚細個覺得好好玩好刺激, 而家大左就好怕, 因如萬一出事就差不多一定死, 有冇JM同我一樣 ?
stevewoo
|
有,震一震都超驚
|
回覆 stevewoo 的帖子

但我周圍既人都好淡定
Joey8
|
我有次響大阪番黎坐零晨機,瞓著都俾氣流嚇醒左,落機仲嘔。嗰一刻個心只係諗快啲到。。。
kitbebe
|
驚架!! 但可以點??
wcpcelia    發表於 18-11-17 15:19
|
回覆 kitbebe 的帖子

但上網check話響飛行途中發生空難既可能性系相當低,而當飛機起飛同降落既時候反而系最高風險。需要保持警覺時間系起飛後3分鐘和降落前8分
Joey8
|
我覺得細機拋得勁啲
|
stevewoo 發表於 18-11-16 09:30
有,震一震都超驚

我都係
mansiuwah0522
|

好驚架...不過又諗, 唔會咁"好彩"出事...令自己無咁驚...始終飛機出事少之又少既...
狐朦
|
PrettyCatCat 發表於 18-11-16 09:27
唔知點解越大越細膽, 岩去完旅行返香港成程機差不多都有氣流, 有幾次好勁系咁拋, 好似坐過山車咁, 超驚:gos ...

metoo
vivibabyvivi
|
我都試過有一次遇氣流,咁勁驚啦,點知同機班細路喺度狂笑,即刻唔驚喇
|
回覆 mansiuwah0522 的帖子

最慘系搭廉航冇電影睇又訓唔到分散注意
happyty
|
有一次去澳洲遇氣流,勁拋!好驚!自果次起多數選短程的地方去玩,怕怕。
Joey8
|
happyty 發表於 18-11-16 10:58
有一次去澳洲遇氣流,勁拋!好驚!自果次起多數選短程的地方去玩,怕怕。
...

我相反,上次坐阿聯酋去布拉格好定,飛大阪、東京、福岡短途就超勁
|

回覆 happyty 的帖子

不如分享下D少氣流航線~ 等大家參考下~ 我去過福崗3次, 完無氣流!
另外聽講飛過赤道既航線都會多D 氣流的, 如澳洲, 印尼...

|

你坐咩airline ?
|
PrettyCatCat 發表於 18-11-16 11:37

你坐咩airline ?

HK express and Dragon Air

Joey8
|
mansiuwah0522 發表於 18-11-16 11:40
HK express and Dragon Air

我上次坐HK express氣流都勁!

Joey8
|
其實氣流係咪有分季節同時間?
pretty_cat
|
PrettyCatCat 發表於 18-11-16 09:39
回覆 stevewoo 的帖子

但我周圍既人都好淡定

驚你唔知,因為。。驚黎都無用