有冇食過好味嘅飛機餐食物?

KTKTKT5
|
係十X年前, 有次坐cx去杜拜, 甜品係芝士蛋糕, 勁好味, 係好味到如果係街可以買到的話, 我都想買 (當然街外買唔到, 因為係膳食部出品for飛機餐。

(ps: 坐economy)
vivibabyvivi
|
大韓航空個韓式拌飯

p.s. Econ
PW2002    發表於 18-11-16 19:03
seaheart88
|
KTKTKT5 發表於 18-11-16 11:13
係十X年前, 有次坐cx去杜拜, 甜品係芝士蛋糕, 勁好味, 係好味到如果係街可以買到的話, 我都想買 (當然街外 ...

其實經濟坐日航去日本個飛機餐都幾好食。。。其餘嗰啲航空公司我就未試過經濟位好食。
NamB
|
係十X年前, 有次坐cx去杜拜, 甜品係芝士蛋糕, 勁好味, 係好味到如果係街可以買到的話, 我都想買 (當然街外 ...

大韓 - 拌飯
Air Asia - 唔記得食咩飯, 幾好食
99dogdog
|
vivibabyvivi 發表於 18-11-16 11:17
大韓航空個韓式拌飯

p.s. Econ

呢個都係我最有印象又最好食既一款!
ANNY媽
|
無..好難食
catcat笑
|

emirates 幾好味呀
JD930
|
Economy的話我覺得turkish airlines唔錯
永然
|
大韓 - 拌飯 為咗佢先揀佢
I9528
|
以前中華航空嘅餐,係好好食,但而家就唔得
馬明嫂
|

香港航空 好好食

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
義氣仔女
|
日航好味, 佢個飯下面仲有保溫既器具, 好貼心
gracelam
|
vivibabyvivi 發表於 18-11-16 11:17
大韓航空個韓式拌飯

p.s. Econ

呢個好掂, 來回程我都有食
happybebebe
|

坐過阿聯酋,有煙三文魚食
pretty0
|
大韓 拌飯+ 辣漿
好正
Charlotte_mom
|

其實好多時普通econ餐都味道正常呀
上次因為爆行李upgrade左business,都好睇好食丫(台北返香港)
有godiva朱古力、鳳梨酥仲有麻薯,主菜係雞

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Pollyowen
|
我其實幾鍾意食飛機餐
wawaliluk
|

ANA 個飛機餐都唔錯瑞士漢莎更good

gingerszeto
|
泰航個早餐都唔錯
Charlotte_mom
|
有次搭ANA,個柚子汁鬼咁好飲,即刻睇雜誌點知只送日本。我老公問空姐係咪無辦法寄香港,空姐私人醒左兩枝俾我地拎走